Definiera en anpassad pappersstorlek

September 25

Uttam konstaterar att när han tittar på dialogrutan Utskriftsformat han kan ange en pappersstorlek för hans kalkylblad. Han undrar om det finns ett sätt att han kan ange en anpassad pappersstorlek, som skiljer sig från de som anges i listrutan Sidstorlek.

Till skillnad från Word, vilket kan acceptera anpassade sidstorlekar och kan kringgå skrivardrivrutinen för att tvinga skrivaren att acceptera det, blir Excel sin lista över sidstorlekar från de som anges i skrivardrivrutinen. Det är därför det inte finns något sätt att ställa in en anpassad sidstorlek i Excel.

Med detta sagt, vissa skrivardrivrutiner tillåter dig att definiera anpassade sidstorlekar. Förstå dock att detta inte är en funktion i Excel-det är helt beroende av skrivardrivrutin som används. Du kan se om din skrivardrivrutin tillåter anpassade sidstorlekar genom att visa dialogrutan Egenskaper för skrivaren (normalt visas genom att klicka på Egenskaper i dialogrutan Skriv) och peta runt i de olika flikarna och styr den innehåller.

I de fall där din skrivardrivrutin kan du definiera anpassade pappersstorlekar och du är framgångsrik i att definiera en (eller flera), bör dessa pappersstorlekar visas inom Excel utan ditt behov av att göra något annat. (Jo, kan du behöva starta om Excel eller Windows när du har skapat den anpassade pappersstorleken, men det beror också på din skrivardrivrutin och hur det interagerar med Windows.)

Om skrivardrivrutinen inte tillåter dig att definiera en egen pappersstorlek, är den enda lösningen att använda en av de pappersstorlekar som den tillhandahåller. Välj en storlek som är större än den anpassade storlek du vill använda, och sedan justera marginalerna inom Excel så att den resulte utskrivbara området på sidan är samma som du skulle använda på din egen pappersstorlek.

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (9389) gäller för Microsoft Excel 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Excel (Excel 2007 och senare) här: Definiera en anpassad pappersstorlek.