Vad är Apparel Industry Analysis?

May 19

Kläder branschanalys är vetenskapen om hur olika variabler påverkar försäljningen, priserna och tillgången på kläder och andra tillbehör på en viss marknad. De flesta spelare i kläder och modeindustrin bedriva analys till en viss grad. Analytikernas prognoser och studier kan påverka allt från vilken typ av kvinnors sko stilar kommer att vara populärt att hur mycket råvara en tillverkare bör köpa. Området kläder branschanalys är bred, med olika kunder behöver olika information. Oavsett hur den tillämpas, dock bruket av kläder branschanalys är utformad för att ta olika marknadstrender och observationer, projicera dem över tiden, och översätta dem till data som kan hjälpa företag att planera för framtiden.

Från dess början, har klädindustrin historia präglats av de förändrade tidvatten nya trender. Marknaden har hållit jämna steg till stor del på grund av att tillgången på klädindustrin marknadsundersökningar och rapporter-både interna och outsourcade-om utsikterna klädindustrin, kommande klädindustrin trender, och historien om klädindustrin konkurrens. Allt detta utgör ryggraden i klädindustrin analys.

Grunden för klädindustrin analys är efterfrågan på korrekta ekonomiska prognoser. En trend som var på modet en säsong kan förpassas till rabatt soptunnor nästa, eller ett plagg som var en gång utmärker burk, en gång bärs av en kändis, vara i en sådan varm efterfrågan som tillverkarna knappt kan producera råvaran innan pjäsen har flugit bort från hyllorna. Några av att hålla jämna steg med kläder branschens förändrade vindar är lycka och gissningar. Majoriteten är dock analysen driven. En noggrann klädindustrin utsikterna är oftast en viktig del av alla framgångsrika mode företagets affärsplan.

Ekonomiska principer styr till stor del praktik och tillämpning av kläder branschanalys. Analytiker studerar marknadstrender och tidigare konsument köpmönster, men också faktor i större variabler som global finansiell hälsa, inflationen eller lågkonjunktur, och kostnaderna för råvaror, såsom bomull och läder. De analytiker kommer att skapa sammansatta beräkningar och mätnings rubrics att förutsäga var framtiden för modebranschen ligger och ge råd klädesindustrin företagen på var att göra sina investeringar.

De flesta av de ekonomer som bedriver klädindustrin analys är anställda av stora mode konsultföretag. De arbetar oftast på en per-projekt basis, ofta hjälpa företag komma med förutsägelser eller lösningar för specifika frågor som rör köp och säljbeslut. Kundbasen är enorm. Design företag och modehus behöver råd om hur man marknadsför nya trender, och hur man förutsäga marknaden psyke, till exempel, men det gör mer traditionella återförsäljare. De data som samlas in av analytiker på många sätt påverkar vad som visas någonstans från banor till rabatt kläder butiker.

  • Analytikernas prognoser och studier kan påverka allt från vilken typ av kvinnors sko stilar kommer att vara populärt att hur mycket råvara en tillverkare bör köpa.