Använda Eltestare

August 6

Normalt sett finns det fem vanliga typer av elektriska testare som används i hemmet. Utan att veta hur man korrekt använder en elektrisk testare dock inte bara kommer du inte få de resultat som du söker, kan du eventuellt också ha en olycka. Att använda elektriska testare är inte så svårt eller svårt så länge du följer några enkla regler. Här är några allmänna riktlinjer som du kan använda för att se till att du använder dina verktyg på rätt sätt. Kom bara ihåg att innan du använder någon typ av elektrisk verktyg, bör du alltid göra dig bekant med bruksanvisningen.

  • Kärl analysator. En behållare analysator är en enhet som du använder för att avgöra om ett kärl är säkert eller inte. I grund och botten vad du gör är att ansluta enheten i som du normalt skulle till ett eluttag, och leta reda på några lampor att börja glöda. Om uttaget fungerar då mellan en och tre lampor lyser. Var och en av dessa lampor indikerar huruvida uttaget fungerar, jordad, och polariserad.
  • Spänningsprovare. Enkelt uttryckt, kommer en spänningsprovare ange om det finns någon ström i ledningarna du testar. Innan du börjar slumpmässigt testa några rader, se till att testaren fungerar korrekt. Gör detta genom att "testa" en linje som du vet att ha makt att gå igenom det först. Om ljuset inte tänds när man testar en aktiv linje, då testaren fungerar inte; om den gör det, så är du välkommen att använda den på andra linjer.
  • Spänningsdetektor. Denna enhet är faktiskt ganska coolt att använda eftersom du inte behöver röra sonden till en skalad kabel eller terminal. Snarare kan du hålla det nära t en isolerad tråd, tryck på knappen, och se om det finns någon ström som löper genom linjen. Om det finns, då ljuset tänds.
  • Kontinuitet testare. En kontinuitetstestare kommer att berätta om en enhet är defekt, snarare än raderna i ditt hem. Fäst klämmorna från testaren att ne terminalen av en anordning, och sonden till den andra terminalen. Om enheten kontakten fungerar på det sätt som det ska, då ljuset på testaren kommer att lysa. Om du testar ledningarna av en anordning, helt enkelt röra båda ändarna av tråden; inga problem med tråden indikeras av ljuset glödande.
  • Multitester. Multitesters är mer komplicerade att använda, eftersom de har möjlighet att göra de flesta alla de åtgärder som var och en av dessa andra testare kan. Vanligtvis allt du behöver göra är att tillämpa de sonder till en tråd, terminal, eller eluttag och du bör få en behandling. Ta en titt på boken guide som kommer med många multitesters att se vad resultatet kommer att innebära.