Vad är Crock-Pot Gumbo?

July 3

Crock-Pot gumbo är någon form av gumbo - traditionellt en tjock skaldjur och korv gryta - som bereds i en Crock-Pot. Strängt taget, måste skålen beredas i en Crock-Pot-branded långsam spis för att verkligen betraktas Crock-Pot gumbo. På många håll har dock termen "Crock-Pot" blivit något av en generisk indikator för någon typ av långsam spis enhet, oavsett tillverkaren. Merparten av tiden, när folk talar om Crock-Pot gumbo, menar de helt enkelt gumbo framställts i en sådan apparat.

Gumbo är en typ av gryta som har sitt ursprung i den amerikanska södern, särskilt Louisiana, men är populär i hela USA. Det finns många olika recept och varianter på skålen, även i dess mest traditionella form. Louisiana Cajun kockar kan oftast identifiera upp till fyra olika versioner av "sant" gumbo, även ändringar, utbyten och innovationer är vanliga och ofta firas. En sak som kännetecknar alla varianter är den långa tillagningstiden. Ingredienserna måste sjuda under många timmar, vilket gör skålen ganska arbetsintensiv.

Med hjälp av en långsam spis är ett sätt att göra gumbo mer tillgänglig för tidspressade kock. Crock-Pots och deras anhöriga är elektriska apparater som laga rå mat över låga temperaturer för timmar och timmar, övervakning innehållet internt och producerar i slutet en färdig måltid som kräver väldigt lite tillsyn. Långsam spis middagar är lätt för yrkesverksamma att montera på morgonen, satt att laga mat under dagen, sedan komma hem till, färdigt, på kvällen.

Crock-Pot gumbo är fortfarande något komplicerat så långt som förberedelse är berörda. Liksom många Crock-Pot rätter, är det sällan så enkelt som att helt enkelt gungade ingredienserna i ugnsutrymmet. Kockar måste börja med att hacka grönsaker och kött. I de flesta fall, de måste också förväg göra roux, eller gryta bas, från grunden.

Inte alla gumbo rätter innehåller en roux, men väldigt många gör. Roux är en Cajun ord för en soppa bas som är i grunden lika delar fett och mjöl. Smör och olja är de vanligaste fetter. Kockar måste kombinera de två ingredienserna i en kastrull, sedan rör hela tiden tills roux börjar brunt. För länge och roux kommer att brinna, förstör det, men för kort och basen kommer att vara lite mer än tjock pasta.

Cooks måste lägga Roux till Crock-Pot, tillsammans med grönsaker och kött. En av de vanligaste långsamma spis tekniker innebär bryna köttet innan den läggs till kocken kammaren. Kockar använder kyckling eller annat vitt kött brukar kommer bryn köttet, för att förhindra bakterietillväxt under timmar av långsam matlagning framåt. Korv, en mer traditionell gumbo kött, inte brukar utgöra samma risk, och oftast kan läggas rå.

Seafood är något av ett undantag. Räkor, krabba och andra skaldjur är ganska känslig, och kommer att bryta ner med timmar av sjud. Dessa gemensamma gumbo ingredienser brukar avsätta och tillsätts först under de senaste plågor av matlagning.

För det mesta, är gumbo serveras med ris. Det finns vissa meningsskiljaktigheter bland Cajun kockar med avseende på huruvida riset ska kokas i buljongen, så att grytan är verkligen all inclusive, eller kokta separat för den färdiga gumbo som ska serveras över. Crock-Pot gumbo kan göras antingen sätt. Kockar som väljer att lägga ris till grytan som kockar bör vara säker på att det finns extra utrymme på toppen av kammaren, men eftersom riset kommer att dramatiskt öka under tillagningen.

Crock-Pot matlagning gör det möjligt för kockar att ta en mycket mer hands-off strategi för traditionellt arbetsintensiva rätter som gumbo. Precis, det är aldrig klokt att lämna elektronik kör för många timmar utan att åtminstone någon tillfällig övervakning. För kockar som måste gått under tillagningen, Crock-Pots med automatisk avstängning funktioner eller tidsinställd kock inställningar är oftast bäst.

  • Gumbo har sitt ursprung i den amerikanska södern, särskilt Louisiana.
  • Gumbo måste beredas i en Crock-Pot långsam spis för att betraktas Crock-Pot gumbo.
  • Gumbo kan framställas på ett Crock-Pot.