Att leva med astma

September 20

Astma kan orsakas av allergi eller motion. Du kan få symtom medan du arbetar, tränar, och sova. Det finns flera olika typer av astma, av vilka några är:

  • Hosta Variant Astma- den enda symptom på denna typ av astma hosta utan att egentligen ha något att hosta ut. Denna typ av astma är sällsynt.
  • Allergeic Astma något slags allergen får dig att ha andningsproblem.
  • Yrkes Astma detta astma orsakas av miljö där du arbetar. Du kan vara en bagare eller en möbelsnickare. I grund och botten något i luften ger dig astma som du lider.
  • Ansträngningsutlöst Astma- detta är den typ av astma som utlöses av motion. Astmatiker bör undvika att andas in kall, torr luft när de drabbas av denna typ av astma.
  • Nattlig Astma detta är astma där sova orsakar lungfunktionen att minska. Ett bra sätt att ta itu med denna typ av astma är att ta medicin för det uttryckliga syftet att lindra detta problem, eftersom de flesta astmatiker med nattlig astma tycker att de är måttlig eller svår i graden av sjukdom.
  • Pediatric Astma- detta slag kan orsakas av allergener, gifter, förändringar i vädret, fetma, och även virus.

Astma kan begränsa vilka typer av saker du kan göra i ditt liv (till exempel, kan du inte längre att kunna rengöra den hund trimning plats där du har extraknäck), men det behöver inte sänka kvaliteten på ditt liv. Det finns en hel del mediciner där ute som kan hjälpa din situation. De kommer i form av piller eller inhalationsmedel. Vissa kan vara snabbverkande och vissa kan ge långsiktig lindring. De som agerar snabbt är bäst för faktiska astmaattacker, men de som är långsammare att agera kan hjälpa till att kontrollera dina symtom så att du inte behöver den snabba typ av medicinering så mycket. Eftersom det finns så många olika mediciner, kommer det att vara upp till dig och din läkare att hitta en (eller sådana) som fungerar bäst för dig. Du måste ha tålamod också, eftersom ibland hittar du att det tar ett tag att vänja sig vid medicinen och se om det hjälper dig eller inte.