Energi Råvaror: Investera i Elektricitet Futures genom RTOS

November 23

Investera i kol samt kärnkraft är ett sätt att investera i el råvaror. Men du kan investera direkt i kraftindustrin på flera andra sätt också.

Det mest direkta sättet att investera i el. . . att köpa den! Chicago Mercantile Exchange (CME) erbjuder ett terminskontrakt som spårar elpriset som administreras av PJM Interconnection.

PJM är en regional Transmission Organization (RTO) som övervakar den största elnätet systemet i världen och tjänster mer än 50 miljoner kunder i USA. Itâ € s ansvariga för att generera mer än 700 miljoner megawattimmar el över 55.000 miles av kraftledningar.

På grund av sin dominans på den amerikanska elmarknaden, den PJM el terminskontrakt på CME / NYMEX utbyte ger dig ett brett igenkännlig och handlas el riktmärke.

Den PJM kontraktet ger dig möjlighet att handla både på topp och lågtrafik el timmar. On-topp tider definieras som måndag till fredag ​​från 07:00 till 23:00, de tider då det mest el förbrukas i USA. Lågtrafik går från midnatt till 07:00 lokal tid måndag till fredag ​​och inkluderar lördag och söndag också.

On-topp timmar är oftast mer flytande på grund thatâ € s när de flesta av elen förbrukas.

Den PJM Kontraktet handlas i enheter om 40 MWh (megawattimmar) under symbolen JM. För mer information om detta särskilda avtal, kolla in CME / NYMEX hemsida.

Även om de flesta marknadsaktörer inom el- terminsmarknaden är lokala och regionala kraftleverantörer och leverantörer, lånar terminskontrakt sig handlas av enskilda spekulanter också. Under de senaste åren, som intresset för råvaror som tillgångsslag har ökat, har antalet spekulativa aktörer på elmarknaden vuxit också.