Vad är en kork styrelse?

December 13

En kork styrelse är ett inramat sektion av kork som backas upp med trä eller plast. Normalt används det som en anslagstavla, eftersom den fjädrande natur kork gör den idealisk för stickning stift och nubb i. Dessa styrelser kan komma i en mängd olika storlekar, och de är mycket användbara för skolor, sjukhus och andra miljöer där information behöver läggas upp för alla att se.

Cork är produkten av kork ek, fann utbredd i Medelhavet. En stor del av världens kork kommer från Portugal, som är värd cirka 30% av världens korkträd och levererar cirka 50% av världens kork. Barken är faktiskt en ansamling av död vävnad som kan strippas säkert från en korkek gång vart nio år eller så. Korken avlägsnas i hela ark för bearbetning, och trädet är kvar att växa i fred tills en annan sats av kork är klar. Cork är en hållbar träd produkt, eftersom träden kvar i livet efter skörd.

Cork är ett unikt träd material. Den har en bikakeliknande struktur, vilket gör det mycket lätt att komprimera, därav användningen av kork för att proppen vinflaskor. Det är också extremt stark och motståndskraftig mot slitage, och kork används ofta i golv av denna anledning. Dessutom är det brandsäkra, så vissa kök använder kork räknare, kokplattor, eller pot Grabber. Cork tenderar att vara blek i färgen, och dess ljus färg och styrka gör det till ett bra val för anslagstavlor.

Till skillnad från trä, kommer kork fjädra tillbaka efter att ha trängt med en nål. Strukturen hos korken kommer att bryta ner så småningom, vilket gör det omöjligt att hålla fast flera stift i, men en korkskiva kan användas många fler gånger än en anslagstavla gjord av trä. För att göra en kork styrelse, är kork limmats på en stark uppbackning av trä eller plast som förhindrar stiften tränger bortom bräda och ram runt kanterna håller korken på plats längs sidorna.

En kork styrelse ibland kombinerad med en whiteboard, så att meddelanden och papper kan fästs på korken och meddelanden kan skrivas på den vita linjen. Styrelsen kan vara ganska stora, och vissa företag faktiskt specialiserade på att göra mycket stora ark av kork avsedd att tillämpas på stora delar av väggen. Ett annat användningsområde för en kork styrelse är som en mobil dokumentställ som tillåter användare att ordna dokumenten på brädet som de talar om dem.

  • Bulletin kork styrelser kan du publicera begäran om information om brottslig verksamhet.
  • Normalt är kork ombord används som anslagstavla, eftersom den fjädrande natur kork gör den idealisk för stickning stift och nubb i.