Vad Är Stratum germinativum?

September 11

Stratum germinativum är det djupaste skiktet i överhuden. Det är också kallad basalskiktet av huden. Epidermis är ett annat namn för det yttersta lagret av huden hos människor såväl som andra däggdjur. Den primära uppgiften för denna region är att bistå vid regenerering av epidermis.

Den typ av celler som tillhandahålls till epidermis genom stratum germinativum kallas germinalceller. En germinal cell är helt enkelt en cell från vilken andra celler härleds. De germinalceller utvecklats i detta skikt hålls åtskilda från dermis genom ett tunt membran. Dermis utgör majoriteten av tjockleken av huden.

När en cell som har sitt ursprung i stratum germinativum genomgår vad som är känt som en mitotisk uppdelning, kommer den nya cellen gå igenom en process kallad keratinisering som den gör sin väg till ytan. Mitotisk division är en annan term för processen för mitos. Mitos är namnet på den typ av celldelning som orsakar en cell att dela, vilket skapar fler celler som är identiska i naturen med den ursprungliga cellen.

Processen med keratinisering förvandlar en substans i keratin. Keratin är en typ av skleroprotein och finns på olika platser i kroppen. I fallet av stratum germinativum, är viktigt för den totala hälsan hos hudens keratin. Keratin hjälper till att hålla huden vattentät samtidigt hjälpa andra ämnen, såsom elastin och kollagen, för att ge huden styrka den behöver för att fungera korrekt.

Stratum germinativum har befunnits spela en viktig roll i att läka vissa typer av skador på huden, i synnerhet termiska skador. Vetenskaplig studie med detta lager har dramatiskt ökat andelen framgångsrika hudtransplantation, särskilt de som är nödvändiga på grund av tredje gradens brännskador. Tidiga hudtransplantation ingår bara de två översta hudlagren. När det upptäcktes att huden tillväxt och reparation ske mycket enklare och mycket snabbare när du använder stratum germinativum, hudtransplantation tekniker blev mer framgångsrik och kunna bli mer utbredd.

De mer moderna och framgångsrika metoder för hudtransplantation anställa användningen av ett lager av stratum germinativum celler. Dessa celler är sedan fäst till ett skikt av artificiell hud. Andra celler bifogas detta grundläggande strukturen vid ett senare tillfälle. Denna teknik har lett till stora medicinska framsteg inom behandlingen av termisk skada på huden.

  • Stratum germinativum hudlagret ger germinalceller till de översta skikten av epidermis.
  • Ett diagram av yngre hud och äldre hud. Stratum germinativum är den lägsta lagret av epidermis.
  • Epidermis de det yttersta lagret av huden hos människa.
  • Germinalceller genomgår mitos att replikera.