Vad är Portobello Svamp?

May 15

Portobello svamp, även känd som portobella svamp och crimini svamp, eller av deras vetenskapliga namn, Agaricus bisporus, är en av de mest spridda svamp, som finns i alla världsdelar och nästan varje klimat. Dessa svampar är lätta att identifiera på grund av sin storlek, vilket är minst fyra inches (ca 10 cm) i diameter, och deras karakteristiska brunaktig färg. De har också en djup smaklös lukt som gör att det verkar som om de bara plockade upp från skogen.

Dessa svampar är vita och rundade som ung, och kan kallas crimini eller bebis Bellas. Som de mognar blir locket på svamp platt och förvärvar deras särskiljande mörk färg. De är oftast äts broiled och grillat, men de kan också vara stekt, bakad, eller sauterat. På grund av sin storlek och format, är de ofta används som ersättning för hamburgare i vegetariska recept. Portobello svamp har en karakteristisk köttig konsistens som blir bättre ju längre svampen kokas, så grillning kan vara det bästa sättet att få fram smaken.

När du köper portobello svamp är det viktigt att undvika att ser trasiga eller blåmärken, eftersom detta kan bidra till förlust av smak. De är särskilt känsliga för luft oxidation, så de bör förvaras insvept i en pappershandduk eller i deras originalförpackning. Kylnings portobello svamp är OK, men ju längre de är hålls, desto mer tenderar de att förlora sin smak - dessa svampar bör helst konsumeras inom fem dagar efter köpet. Undvik att tvätta portobello svamp före tillagning, eftersom detta också kan bidra till förlust av smak. Peka på dem för att avlägsna överskott sand eller skräp räcker, eller sopa dem lätt med en matlagningsborste.

Portobello svamp är rik på kalium, essentiella aminosyror, och vitamin B. De är låga i kalorier och fettfritt, men en stor källa till protein, vilket kan göra dem ett bra val för människor som tittar deras kolesterolintag eller deras midjeomfånget.

  • Portobello svamp bör förvaras i pappershanddukar.