Vad är den statliga Song of Idaho?

August 16

Staten sång Idaho kallas "här har vi Idaho", även om det var tidigare känd av den tidigare titeln "Vår Idaho" innan dess officiella antagande i delstatsparlamentet. Precis som med flera andra statliga låtar, var det skapades genom ett samarbete mellan några begåvade statliga medborgare. Låten är instrumentala poäng var ursprungligen en separat musikstycke som heter "Garden of Paradise", som en kompositör som heter Sallie Hume Douglas avslutade 1915. En University of Idaho student vid namn McKinley Helm lagt de första orden i refrängen två år senare. En annan musiker som heter Albert J. Tompkins lagt ytterligare två verser, och en kompositör som heter Alice Bessee avslutade stats sång Idaho genom att kombinera alla dessa ord med noter av "Garden of Paradise."

Sallie Hume Douglas 'instrumental låt blev en populär pjäs inte långt efter dess offentliggörande, och Alice Bessee senare valt det som poängen för staten sång Idaho eftersom många Idaho medborgare var bekanta med låten. Hon var intressant ovetande om kompositörens identitet eller uppgifter om dess ursprung vid den tid hon lagt texterna. När låten som först var känd som "Our Idaho" var klar, blev det snart den antagits alma mater sång vid University of Idaho stor del på grund av de lyriska författar anslutningar till statens utbildningssystem.

McKinley Helm ursprungliga refräng kombinerat med Sallie Hume Douglas 'musik vann en årligen-delades priset vid universitetet 1917. Denna första låten versionen blev snart en vanlig urval spelade på University of Idaho student- och alumner evenemang. Dess senare antagande som stats sång Idaho ansågs ett lätt val på grund av det stora antalet medborgare som är förknippade det med skolanda och statlig stolthet.

Albert J. Tompkins hade en framstående bakgrund som musikdirektören för skolväsendet i Boise. Hans texter av den statliga sång Idaho minns bilder av otämjda vildmark och pionjär arv som är fallet med många andra väst statliga låtar i USA. Han tillade verser som beskriver statens skogar, kullar och dalar samt invånarnas stolthet över skönheten i landet. När låten döptes "här har vi Idaho" och placeras under övervägande i delstatsparlamentet, sin officiella antagande enligt lag 1931 uttryckligen gav skrift kredit till både Albert J. Tompkins och McKinley Helm som textförfattare.

  • "Här har vi Idaho" är den officiella låten för nationens 43: e stat.