Vad bör jag tänka när man köper Ski Goggles?

June 7

Första gången en skidåkare försöker åka utan skidglasögon, kommer han att förstå vikten av utrustningen. Skidglasögon är utformade för att skydda ögonen från sol bländning, blötsnö och frysning vindar. Utan dem kan även den bästa skidåkaren vision försämras; en mycket farlig händelse.

Skidglasögon är utformade i en rad olika storlekar för män, kvinnor och barn. De kan bäras på egen hand, eller så kan de vara särskilt utformade för att passa över glasögon. Vissa skidglasögon kan vara ganska dyra; Men även de billigare fungerar bra.

Innan du köper ett par skidglasögon, är det viktigt att tänka på färgen på linsen som är beroende av den plats, tid på dagen, och vädret. Till exempel är gula eller guld linser som används i låg eller måttlig ljus - mot slutet av dagen. De tillåter skidåkare ha bättre djupseende, så gupp är mer visuellt framträdande. Om himlen är grå, rose-färgade linser är bra; men, för soliga dagar, gröna eller mörkare tonade glasögon är bäst. Dessutom kommer polariserade linser förhindrar bländning under större delen av en dag skidåkning - men de fungerar inte bra mot slutet av dagen när det finns längre skuggor och platt ljus.

En av de viktigaste sakerna att tänka på är att se till skidglasögon passar bra. Det finns en justerbar rem som passar runt skidåkaren huvud. Vissa har mjukare spännen, perfekt för de skidåkare som vågar åka utan hjälm - så spännet kommer inte skaver mot hårbotten. Men för de som bär en hjälm, är det viktigt att remmen passar runt det utan att glida av. Bredare axelband passar oftast bättre än smalare remmar, liksom.

En skidåkare måste se till att hennes perifera seendet inte försämras med vissa modeller av skidglasögon. Ibland gör de trendigare glasögon inte lämpligt ge skydd för perifera seendet. Att se från sida till sida är viktigt för skidåkning säkert - utan perifera seendet kollisioner kan inträffa med andra skidåkare eller snowboardåkare.

Även köpa skidglasögon med en anti-imma alternativ kan verka som en lyx, kan det göra någon skillnad mellan en bra dag skidåkning och en stor dag skidåkning. Anti-fogging alternativ förhindrar kondens uppstår på linserna på grund av skidåkare andedräkt eller svett. Vissa anti-fogging alternativ inkluderar en speciell beläggning på linsen av glasögon, ventilerar längs toppen, botten och sidor av glasögon, eller ens en liten fläkt. Typiskt, det bredare ventilerna är, desto bättre arbetar de för att defog linsen.

Fråga massor av frågor när man köper ett par nya skidglasögon. Dessutom forskning returpolicy - så om glasögonen inte passar bra i backen, kan de återlämnas. Slutligen sätta säkerheten främst - över trendiga stilar och roliga färger.

  • Skidglasögon måste ge tillräckligt synlighet för en person att se vart de är på väg.
  • Skidglasögon skyddar ögonen från sol bländning medan skidåkning.
  • Skidåkare kan välja från en mängd olika linser i sina glasögon, var avsedd för ett varierande skick.