Hur väljer jag det bästa Kemoterapi Halsduk?

December 3

Kemoterapi halsdukar används under kemoterapi på grund av det faktum att kemoterapi orsakar håravfall i många cancerpatienter. Detta kan påverka deras kroppsuppfattning under en mycket svår tid. Användningen av kemoterapi halsdukar kan lindra lite av stressen av att gå igenom kemoterapi genom att dölja en av dess mest synliga biverkningar - håravfall.

Valet av vilka kemoterapi halsdukar att använda, och hur man kan bära dem, är ett mycket personligt beslut. Det är lämpligt att välja kemoterapi halsdukar tillverkade av naturmaterial, såsom 100% bomull, eftersom detta förhindrar överskotts svett. De tenderar också att vara mer bekväm när gjord av naturmaterial.

En viktig avgörande faktor i tyget som används för att göra kemoterapi halsdukar är klimatet. I varmare klimat, kan tunna, 100% bomull är att föredra och i kallare områden, kan tjockare, varmare material föredragas. Om syntetiskt material används, ofta en ren bomullsfoder sys ihop med halsduken för komfort och förebyggande av svett.

Det finns många symönster tillgängliga för att göra halsdukar som sträcker sig från enkla, fyrkantiga sjalar, till mer komplicerade de med band och pärlor. Om sömnads egna kemoterapi halsdukar är inte ett alternativ, halsdukar finns på de flesta stora klädbutiker eller genom många webbplatser på Internet. Vid start kemoterapi det rekommenderas att fylla på ett antal halsdukar i olika tyger för olika tillfällen, vid beredning av håravfall.

Kemoterapi, eller cancerbehandling, tyvärr, är förknippad med betydande biverkningar hos många människor. Beroende på cancer som behandlas och kemoterapi användes, dessa skiljer sig från person till person. De kan vara illamående, kräkningar, trötthet och håravfall. Den håravfall är vanligtvis reversibel men kan pågå under hela kemoterapi, som kan pågå i månader.

Även medicinering kan ges för att förebygga eller behandla många av de förväntade biverkningarna av kemoterapi, tyvärr finns det inte något som kan ges för att förhindra håravfall. Som nyare cytostatika utvecklas av läkemedelsindustrin, är förhoppningen att de negativa biverkningar kan minimeras. Under tiden kan saker som kemoterapi halsdukar bäras för att minimera obehag i samband med håravfall.

De psykologiska effekterna av håravfall under kemoterapi bör inte ignoreras. Som diagnostiseras med cancer och gå igenom behandling kan vara en förödande process. Både cancer lidande och deras anhöriga bör uppmuntras att söka rådgivning, både individuellt och med stödgrupper för att låta dem gå igenom processen så lätt som möjligt.

  • Användningen av kemoterapi halsdukar kan lindra lite av stressen av att gå igenom kemoterapi genom att dölja en av dess mest synliga biverkningar - håravfall.
  • Det finns en mängd olika ljusa halsdukar chemotherapypatienter kan bära.
  • Håravfall under kemoterapi kan orsaka skadliga psykologiska effekter.