Vad bör jag tänka när man köper Circular stickor?

December 11

Som stickning blir mer populärt, det finns fler och fler typer av stickor att välja mellan. Medan många stickare föredrar traditionella raka nålar, cirkulär stickor är mycket mer mångsidig. Oavsett om du är stickning i runda eller inte, överväga att köpa runda stickor för din nästa stickprojekt. Det finns många olika typer, men du kan hitta de nålar som är rätt för dig om du tar några variabler i beaktande.

Den första ordern av verksamhet när man köper runda stickor är att avgöra vilken storlek stickning nålar som du behöver. Det finns tre olika dimensioneringsmetoder för stickor: US storlekar metriska storlekar och brittiska storlekar. i syfte att denna artikel kommer vi att anta att alla använder titeln. Om du är förvirrad, är de flesta nålar märkta med åtminstone det metriska storlek och amerikanska storlek.

I USA dimensionering av stickor, de mindre Siffrorna hänvisar till nålar de minsta diameter och de större Siffrorna hänvisar till stickor med det bredaste diameter. Generellt kommer du vill att storleken på dina stickor för att motsvara något till den typ av garn du använder. Därför kan mycket tunna eller spetsgarn stickas på storlek 3 st, och chunky eller skrymmande garn kan stickas på storlek 13 nålar.

Nästa steg i att köpa runda stickor är att veta hur lång nålar som är bäst för dig. Längden av cirkulära stickor mäts från spets till spets, inklusive sladden som ansluter dem. Du kommer att behöva ta hänsyn till storleken på ditt stickprojekt när man köper runda stickor. Om du stickar i omgången, bör längden på nålar vara mindre än diametern på ditt stickprojekt. Om du stickar platta du har mer utrymme - bara se till att alla sömmar på vad du stickar passning på de runda stickor.

Stickor kan göras av många olika material. När du köper cirkulära stickor, måste du bestämma vilket material som är bäst för dig. Trä nålar är generellt tystare, så om du planerar att sticka i en kyrka eller teater, kanske du vill gå för trä, även om de tenderar att vara lite långsammare. Metall stickor varierar ganska lite, och kvaliteten motsvarar generellt priset. De dyrare metall stickor är mycket smidig och hjälper dig sticka mycket snabbare. Plast stickor falla rakt in mellan trä och metall i form av buller och lätthet av stickning.

När du har beslutat om alla dessa variabler, det är bara några detaljer kvar att tänka på. Innan du köper cirkulär stickor, se om du kan hålla dem i handen eller ens sticka med dem. Olika stickare föredrar olika saker i stickor, och du kanske bara vill få känsla för dem. Om du kan sticka med rundst, se om din garnet glider smidigt över den plats där sladden möter nålen, som en gemensam källa till frustration för stickare är garn som fastnar på den platsen.

  • Många stickare tycker att cirkulära stickor är mer ergonomisk.
  • Olika stickor kan fungera bättre med olika typer av garn.
  • En stickad tröja.