Vad betyder ett Sound Director göra?

January 6

En sund regissör, ​​även kallad ibland en ljud regissör, ​​är den professionella ansvarig för ljud i ett mediaprojekt. Han eller hon kan arbeta i TV, men är vanligtvis förknippas med filmskapande affärer. En sund regissören förväntas allmänt att övervaka varje del av ljudet som används i produktionen, till exempel ljudeffekter, dialog och musik.

Denna typ av professionella brukar hyras av producenten eller chefen för ett projekt och börjar arbeta så tidigt som förproduktionsstadiet, eller före inspelningen börjar. En individ på detta område måste fungera bra med huvud regissören för att planera för alla de sätt ljud kommer att användas. En sund regissören anser ofta hur mycket av budgeten kan spenderas på ljud, vad är de nödvändiga utgifterna och vilka resurser kan besparas. Han eller hon kan också hyra ljudtekniker eller aktörer, och begära all nödvändig utrustning.

Hantera ljudeffekter är en viktig del av en sund Directora € s jobb. Eftersom filmkameror ibland inte fånga rätt typ av ljud, kan vissa ljud måste återges på konstgjord väg. För att göra detta, en filmljud regissör arbetar oftast med en Foley konstnär, en ljudspecialist med erfarenhet av att skapa eller återskapa specifika ljud. Till exempel i en filmscen som har en man som ett slag i ansiktet, kan Tramp träffade en bit kål med en hammare för att producera ett ljud som liknar stansen, som senare redigeras in i filmen. Sådana effekter används ofta inte bara i filmer, men också i tv-spel och teaterföreställningar.

Alla de talade linjer i en film eller utförande kallas dialogen. Ljud regissören övervakar brukar detta element också, och ser till att talet är rent och högt nog för publiken att höra. Ungefär som ljudeffekter, kan vissa delar av dialogen inte fångas väl under inspelningen, och de inblandade aktörerna kan ha att recitera raderna igen i en studio.

Användningen av musik är ofta en av de viktigaste komponenterna till någon mediaprojekt. En film musik kan innefatta både användningen av låtar, som kallas soundtracket, eller poängen, som är instrumentala låtar komponerade speciellt för att förhöja stämningen för vissa scener. Till exempel skulle obehagligt musik under denna spännande scen kan beskrivas som poängen. En ljudregissör antyder oftast en kompositör för projektet och erbjuder sin åsikt om vilka låtar kan köpas för soundtracket.

  • Kameror inte alltid fånga alla ljud som krävs för att skapa en effektiv ljud för en film.
  • En Tramp får träffa en kål med en hammare för att producera ett ljud som liknar ett slag i en slagsmålsscen.