Vilka är de olika typerna av Roof Ventilation?

March 19

Tak ventilation, även känd som vinden ventilation, kommer i olika former. Består av insugs- och avgasventilerna, kan det grundläggande taket ventilationssystemet finns i ett fåtal former, inklusive turbinventiler, låg profil ventiler och nock ventiler som är särskilt utformade för att rymma specifika takformer. Energibesparande soldrivna ventiler och takfönster finns också.

Ett viktigt takelementet, sänker ventilationssystemet skillnaden i temperatur mellan vinden och uteluft. Fukt och värme tas bort från vinden, lägga mindre belastning på taket och hjälpa till att göra takmaterial håller mycket längre. Ackumulerade fukt kan orsaka nog skada som tak ersättare så småningom kan komma att krävas. Delar av taket och poster som lagras på en vind kan lätt skadas i temperaturer upp till 150 ° F (65,5 ° C), som inträffar inom felaktigt ventilerade vindar.

En typ av tak ventilation är turbin vent. Ett tak turbin, känd också som en roterande ventil, har en snurra som fungerar som den mekanism avgas. Den påverkas av vinden, men inte vinden måste blåsa för enheten att fungera. Denna typ av ventil är hög profil och, medan anses vara mycket effektiv, är inte alltid ett önskvärt val.

Medan taket turbinen har en mer utskjutande design, finns det olika alternativ för låg profil tak ventilation. Dessa är i allmänhet billigare och finns i material såsom stål, plast, och koppar. Olika former och stilar rymma olika takläggning typer och designval.

En annan form av tak ventilation är ås ventilation, vilket är lämpligt för spetsiga taksystem. Denna typ av system består av en ventil och ås lock som installerar längs en slits som är skuren ned takåsen, som bildar en kontinuerlig ventilationssystem. Det kan ha en shingled-over design för att göra det matcha bältros på taket, medan det finns också ett system med ett enda stycke vent och åsen lock som installeras längs taknocken.

Mer moderna former av tak ventilation inkluderar solens vinden fläkten, vilket egentligen är en ventilationsfläkt med en solpanel fäst vid den. Strömförsörjning och kylning kostnader sparas vid användning av ett sådant system. Takfönster ger också naturligt ljus som kan värma hemmet billigt, och inkluderar ventiler som kan erbjuda tillräcklig ventilation tak. Beroende på vilken typ av tak du har och dina stilist preferenser, finns det oftast några alternativ att överväga för tak ventilation.

  • Ridge ventilation är lämplig för spetsiga taksystem.
  • En ås lock kan installeras på en sluttande tak.