Vad är en Pops Orchestra?

February 16

En pop orkester är en musikalisk ensemble som spelar populärmusik. De utför bitar att även kräva samma grundläggande instrumentering av en traditionell orkester, avviker från den mer traditionella klassiska repertoaren. Samtliga verk spelas är välkända, men konserterna kan kretsa kring en mängd olika musikstilar. Dessa typer av orkestrar består av allvarliga musiker, men stämningen kring konserterna är något mer avslappnad än formella klassiska orkestrar eftersom tonvikten ligger på att ge lite kul för massorna.

Pops Orchestra konserter ursprungligen började som konserter utformade för att efterlikna lighthearted konserter som i Europa. Hålls ofta out-of-dörrar i sommaren, konserter kom också att kallas promenadkonserter, men dyker orkestrar uppträda i konsertsalar och liknande arenor, liksom. De första konserter presenterade inte bara lätt klassisk musik, men också musik teater och patriotiska bitar. Samtida konserter fortfarande har dessa musikstilar, men konserter kan även långfilm och tv-spel, jazz eller rockmusik.

Storleksmässigt, dyker orkestrar kan vara så liten som en spelare per del. Övriga POP orkestrar är Mammoth genom jämförelse, med 75 till 100 medlemmar exklusive eventuella körmedlemmar som kan arbeta med orkestern. Detta sker främst när orkestern presterar för en nationell eller internationell händelse, med uppträdanden ofta sänder över tv och radio. Oftare storleken på orkestern är cirka 50 medlemmar, samma som för vanliga orkestrar, men även dyker orkestrar av denna storlek kan ha sina konserter sänds. Händelsen där pops orkestern utför, förutom temat för konserten och instrumentering av utvalda bitar, har en inverkan på Pops Orchestra storlek.

Det är inte ovanligt för POPs orkestrar att bjuda begåvade solister att utföra som en del av pop orkester konserter. Detta beror ytterst på de specifika bitar pops orchestra regissören vill på programmet. I vissa fall, spelar innertaket solisten en viktig roll i att locka uppmärksamhet åt pop orkester konsert och få folk att köpa biljetter till evenemanget.

Skillnaden mellan en pop orkester och en vanlig orkester är inte alltid entydig. Många orkestrar märkta och kända som traditionella orkestrar utför minst en pop orkester konsert per år, speciellt jul och andra helgdagar som den 4 juli i USA. Andra orkestrar gör Pops Orchestra bara konserter. Oavsett orkesterns status, får allmänheten vanligtvis POP konserter väldigt bra på grund av den typ av musik framförd.

  • En pop orkester spelar klassisk musik, liksom andra genrer.
  • Pops orkestrar spelar i konsertsalar och, ibland, utomhus.