Vad är Desert Boots?

May 27

Flera typer av fotsid boot finns för både män och kvinnor. Desert stövlar är boots tillverkade av mjuk mocka material som matchar de flesta orsaks kläder. Stövlarna har speciella mjuka crepe sulor som är mer bekväm för promenader än vanliga boot sulor.

Desert boots blev populär under andra världskriget när de bärs av den brittiska militären i öknen. Dessa stövlar har begränsad stoppning och vanligen ut i öknen-klangfärger som inkluderar solbränna, mörk solbränna, svart och grått. En öken boot har begränsad stoppning för anklar och fötter, men går bra med jeans eller khaki byxor.

Dessa stövlar är oftast lätta att rengöra. De flesta ökenkängor är inte vattentätt. Dessa stövlar kräver ett tätskikt behandling för att skydda materialet från regn och snö. Sulorna ska rengöras regelbundet med en fuktig tandborste eller skoborste. Detta håller stövlarna och fotsulor ser fräsch och ren.

Öken stövlar är vanligtvis spetsad med hårda läder skosnören. Detta ger skorna ett orsaks utseende som matchar de flesta bälten och casual färger. Stövlarna täcker anklarna och bör bäras med fotsida strumpor. Detta skyddar anklarna från läder gnugga brännskador som kan hända från den övre sulan materialet.

Desert Combat stövlar är inte samma sak som ökenkängor. Combat boots är gjorda av hårda, fasta sulor och är en mycket längre boot. En normal öken boot är mer av en avslappnad sko.

De flesta ökenkängor görs med crepe sulor. Dessa är unika sulor som görs med en mjuk gummi. Denna typ av sulan har samma konsistens som ett suddgummi. Crepe sulor är stötabsorberande och bekvämt för casual promenader.

En Chukka boots liknar ökenkängor, men görs med överdelar av läder och en hårdare sula. Dessa stövlar är också fotsida stövlar men är dressier än en öken boot. Chukka stövlar kommer i en mängd olika färger och material för att passa de flesta orsaks klädsel.

Kalvökenkängor är en annan typ av fotsid boot som är baserad på Chukka boots designen. Dessa stövlar är gjorda av mjuka kalvskinn överdelar och har hårda gummisulor. De kalvskinn stövlar har en slitstark utseende men är bekväma att bära. Kalvskinn stövlar är vanligtvis finns i antingen svart eller brun.

  • En öken.
  • Öken böcker är gjorda av mjuk mocka.
  • Torr, sprucken jord i en öken.