Vilka är de olika Prosa Styles?

September 19

De olika prosa stilar kan vara så varierande som personligheter och målen för enskilda författare. Ofta föremål för prosa kan diktera den stil som det är skrivet. Grund prosa stil kan helt enkelt vara en fråga om att uttrycka tankar så tydligt som möjligt med tanke på ämnet. Efter detta, prosastil beror på författaren.

Elementen of Style, skriven av William Strunk, Jr och EB White, har använts i många år av författare och studenter i skrift. Det innehåller regler engelsk grammatik, skiljetecken och korrekt ordvalet. Det slutar med några kommentarer om prosa stilar, som förmanar unga författare att odla sin egen. Annars "du är död som författare."

Amerikansk romanförfattare Kurt Vonnegut, jr har karakteriserats som en lekfull och distinkt stylist. En av hans stilist principer är att en författare skulle låta som sig själv. Han noterade också att kanske en av de viktigaste aspekterna av stil är ämnet. Det borde vara något författaren bryr sig om.

Allvarliga människor tenderar att skriva om allvarliga saker. Deras prosa stilar kommer att uppfylla sitt material. Franske författaren Albert Camus "Pesten använder sjukdomen som en allegori för farorna med fördomar och hat. Hans prosa stil överensstämmer med det här ämnet. Stilen i en satiriker eller humorist kommer att vara helt annorlunda.

Den talspråk prosa stil av amerikanske författaren Mark Twain är känd för sin enkelhet, direkthet och nåd. Alla skrivsätt kan vara klarsynt och rikta oavsett ämnet. Franske filosofen Blaise Pascal och American Filosofen William James var båda kända för sin förmåga att uttrycka komplexa idéer i klar och precis språket. Tydlighet är en stil inslag av allmän giltighet

Genomförda och respekte författare har olika åsikter om vad som "stil" egentligen är. För vissa är det en synpunkt. Om det i någon övertygelse om ämnet, det finns ingen stil. För andra är stilen hantverk, hur saker och ting sägs; det är en fråga om korrekt placering av den "rätta" ord.

Många skribenter tror att prosa stilar verkligen uppgå till den tydliga stämpel författaren på materialet. På ett sätt är författaren stilen. Stilen blir en del av innehållet i skriften. Som engelska filosofen Alfred North Whitehead uttryckte det, "Style, i dess finaste bemärkelse, är den sista förvärvandet av en utbildad sinne; det är också den mest användbara. Det genomsyrar hela väsen. "

  • Franske filosofen Blaise Pascal skrev i en stil som uttryckte komplexa tankar i klarspråk.
  • Skriva eleverna ofta uppmuntras att utveckla sin egen prosa stil.