Vad är en Laminat Bänkskiva?

September 24

Olika typer av bänkskivan material är lämpliga för kök och badrum, men få används så ofta som laminatbänkskivan sorter. Ett laminat bänkskiva består av trä eller spånskiva bas med ett plastöverdrag limmas över den. Detta plastmaterial är laminerat för att hjälpa till att göra det mer hållbart, men som jämfört med andra countertop material, är laminat inte exceptionellt hållbart eller långvarig. Slip scrubs kan repa den eller bära den ner, och heta kastruller eller stekpannor kan bränna bänkskivan, vilket leder till irreparabel skada.

Av alla bänkskivan material är ett laminat bänkskiva i särklass billigaste alternativet. Det är ganska lätt att installera som väl, eftersom laminatskikt är helt enkelt limmas på substratmaterialet. Det är viktigt att plasten är limmad ned platt så bubblande inte inträffar, vilket leder till skador på bänkskivan. Olika bänk former kan göras enkelt med laminatmaterial, och en gång installerat, är mycket lätt att underhålla laminat. Slipande rengöringsmedel får inte användas på detta material, men som kliar eller bär kan uppstå ganska lätt. Överskott exponering för vatten kan också leda till skador på laminatbänkskivan. Om spånskivor används som substrat, kan bänkskivan skadas med olika effekter, särskilt om laminat peeling tillbaka och exponerar basen.

Det är möjligt att köpa en laminat bänkskiva i en mängd olika färger eller mönster, av vilka efterliknar äkta material som marmor eller granit. Andra nyanser eller färger är möjliga också, av vilka många inte härma naturliga material. Detta innebär inredningen i köket eller badrummet kan ändras lätt, men det stora utbudet av mönster innebär bänkskivan kan gå ut i stil efter några år. Lyckligtvis är det enkelt och ganska billigt att byta ut jämfört med andra bänkskivan material.

Kanterna på laminatbänkskivan kan komma i några olika former och stilar, av vilka många bidrar till att eliminera vassa kanter som kan vara farliga för små barn eller för äldre vuxna. Kanterna är ofta rundade för att underlätta enkel rengöring och för att förebygga skador. I vissa fall, kan kanterna hos räknaren vara en annan färg från resten av disken, inte bara för att lägga till en bit av estetiskt tilltalande, men också att hjälpa kanten sticker ut tillräckligt så att användarna inte kommer att gå in i kanterna.