Vad är Vita huset Social sekreterare?

September 22

Vita huset Social sekreterare är en funktionär i Vita huset som är ansvarig för samordningen av alla underhållande och evenemang, från fredskonferenser i Vita huset till en privat te för USA: s första dam. Medan titeln "Social Secretary" kanske inte låter så viktigt, är Vita huset Socialsekreterare faktiskt en extremt kraftfull person i Vita huset, och jobbet är komplex, krävande, och ibland ganska spännande.

Denna Vita huset tjänsteman heads up Vita huset Social Office, ett litet imperium som ligger i östra flygeln i Vita huset. Vanligtvis Vita huset socialsekreterare arbetar nära Vita huset Chief Usher och protokollchef för USA att samordna händelser och se till att alla gäster är väl omhändertagna-för. Socialsekreteraren arbetar även med Vita huset Grafik och kalligrafi Office, vilket ger handskrivna inbjudningar till Vita huset evenemang.

När en händelse är planerad i Vita huset, tar Vita huset Social sekreterare hand om varje detalj, hantering saker som blommor, mat, musik, inbjudningar, placeringsarrangemang, säkerhet, underhållning på händelsen, och så vidare. Han eller hon håller oftast en omfattande lista med gäster tillsammans med deras behov och önskemål, tillsammans med deras historia i Vita huset. Hantering både personliga och politiska händelser i Vita huset ställer Vita huset socialsekreterare i positionen av att känna ett stort antal människor och behöver för att rymma dem alla med nåd, artighet och vänlighet.

Gästfrihet i Vita huset har varierat genom den amerikanska historien. Vissa presidenter höll en mycket öppen Vita huset, med många sociala evenemang och fester som medlemmar av allmänheten kan delta. Andra har föredragit en mer lugn ordförandeskap, reservera Vita huset för officiella statliga evenemang och konferenser av stor betydelse, och begränsa tillgången av säkerhetsskäl. I båda fallen handlar Vita huset socialsekreterare med en mängd olika situationer, människor och händelser.

Vita House sekreterarna oftast kommer från en bakgrund i underhållande och PR. Under 2008 gjorde Desiree Rogers historia genom att vara den första afroamerikanska kvinna utsetts till positionen, som uttrycker en önskan att göra Vita huset under Obamas administration mer öppna för allmänheten med evenemang året runt. Ersättning för Vita huset socialsekreterare tenderar att vara mycket bra, vilket återspeglar det faktum att socialsekreteraren är ständigt på plikt och ofta utmanas med komplexa uppgifter, som att dra ihop en fest för 4.000 personer på fyra dagar.