Vilka är de olika typerna av Pallet Design?

September 29

Pall design är en viktig del av sjöfartsnäringen, eftersom dessa trä, metall, plast och ibland pappers stiftelser att hålla varor staplade i en tät förpackning. Den traditionella tunn, platt trälåda gjord av ribbor, som kallas en stringer, används fortfarande för att stapla produkterna, men att design är endast ett av många alternativ. Andra pall mönster inkluderar blockera pallar och omkrets bas pallar.

Materialet av pallen är viktigt oavsett om det är skapas speciellt för ett projekt, som med ett datoriserat palldesignsystem, eller är en återvunnen använt pall. I pall design, mjuka träslag skapar billigare men mer ömtåliga pallar än lövträd. Båda är mer miljövänliga än andra material, eftersom lastpallar av trä lätt kan repareras i stället för att helt enkelt kastas bort. Ännu mindre hållbart än trä, är en pappersfrakt pall ett billigt, lätt alternativ som är perfekt för laster som plast.

När större belastningar måste skickas ut, speditörer vända sig till en metall och plast pall design. Dessa material är mycket mer hållbara än trä eller papper, var och en ger unika egenskaper. Plastpallar är lättare än metall, mycket slitstark, och ofta har korta ben för extra stabilitet, men när dessa pallar bryta de är oreparabel. Metall pallar, vanligen tillverkade av aluminium eller stål, är de mest hållbara lastpallar för sjöfarten och är också eld och rost bevis. Dessa är mycket tung, men, och är inte effektiva när sjöfarten debiteras efter vikt.

De flesta alla material, bortsett från papper, kan vara utformad i en av de tre stora fraktpallkonstruktionstyper. Den stringer pallen är den vanligaste, som består av tre stora stavarna på toppen och botten, sandwiching en tunn inre ram. Den inre ramen skapar öppet utrymme mellan spjälorna så en gaffeltruck jack kan passa in och enkelt lyfta pall innehåll. Ett block pall liknar en stringer, förutom att den använder fler lameller, vanligtvis fem på varje sida, vilket skapar en starkare pall.

Omkretsen basen pall designen anses vara den starkaste av alla. Dess udda inställning är idealisk för automatiserade industrier och sjöfart utrustning, eftersom den bara har stavarna på ena sidan och en öppen botten, för enklare mekanisk manipulation. Omkretsen basen har upp till sju lameller över dess topp, lämnar nästan inga luckor eller tomma utrymmen längs ytan.