Vad är ett knä Brace?

September 30

En knästöd är en medicinsk produkt som stärker och stödjer skadade knän. Det finns olika stilar, färger och material som används för knä hängslen. Eftersom knäna är ledade fogar, en knästöd har en enkel eller dubbel gångjärn för att medge böjning. Vissa typer av knä hängslen är utformade för att förhindra skador, men deras faktiska effektivitet är kontroversiell. De vanligaste typerna av knä hängslen är artros, profylaktisk och funktionell.

Funktionella knä hängslen används efter en skada som en sönderriven ligament att ge lederna stöd och hålla knäna från att flytta runt för mycket. En funktionell typ av knästöd kan minska smärta som orsakas av en skada. Dessa typer av knä hängslen tillåter knäna för att fungera smidigare efter skada.

Profylaktisk knä hängslen är den typ görs för att förhindra idrottsskador, även om experterna är oense om deras nivå av stöd. Vissa idrottsmedicin proffs hävdar att en profylaktisk knästöd faktiskt kan leda till skador på knäna i idrottare snarare än förhindra den. Det finns också en viss risk för att andra spelare av att skadas av den stag under spelets gång.

Men vissa experter på idrottsmedicin ordinera förebyggande knästöd till idrottare. Deras utbildade uppfattning är att den känsliga leder och ligament i knäna är mindre benägna att bli skadade när ett knä stödbandage används. Varje idrottsmedicin läkare har sin egen medicinsk synvinkel på användningen av profylaktiska knästöd. Denna förebyggande typ av stag har visat viss framgång i professionella idrottsorganisationer som National Football League (NFL), men i många andra studier av bevis till stöd för effektiviteten i profylaktiska knästöd var resultatlösa.

Arthritic knä hängslen används av vissa personer med artrit. Artrit är inflammation i lederna. En artrit knä ensam brace är inte alltid en effektiv behandling för artros knä och smärta i samband med dem. Vissa läkare ordinera ortopediska skor att bäras med en artros knäskydd. Ett bandage lindat runt knät under ett stag kan hjälpa till att kontrollera ledsvullnad orsakas av artrit.

Många typer av knä hängslen är svart eller brun till färgen, men andra finns i levande färger som rött eller kricka. Vissa knä hängslen har sportiga ränder. En knäortos wraps delvis eller helt runt knät; den kan vara gjord av en kombination av metall, elastiska och plastiska material. När det gäller att välja knästöd, ISNA den dyraste € t alltid den bästa typen. Den rätta brace typen för varje individ ska förskrivas av läkare.

  • Människor som råkar ut en knäskada kan behöva bära ett stag för en tidsperiod.
  • En person som bär ett knä stödbandage.
  • Många löpare upprätthålla knäskador när man trycker sina gränser.
  • Om motion orsakar knäsmärta kan en knästöd hjälpa.