Lägga till en trädgård fontän

July 10

Har du alltid velat lägga en fontän i din trädgård utrymme, men trodde uppgiften skrämmande? Det finns många trädgårds fontäner att välja mellan. Vanligast är väggmonterad eller fristående fontäner gjorda av cement, metall, trä, keramik, plast, sten, eller harts, na olika material. Besök din lokala hem förbättring butik eller garden center, göra lite online forskning, eller ta del trädgårdskataloger för att se vilka typer av fontäner är tillgängliga. Välj en fontän som är närmast vad du har i åtanke för din trädgård, samtidigt som hänsyn tas din budget, och din byggnad kunnande. Några viktiga saker att bestämma när man väljer en trädgård fontän är:

  • Välj var din fontän utifrån effektbehov. Små fontäner kan köras på solenergi, medan större fontäner kräver vanligtvis en elektrisk källa i närheten.
  • Fastställa storleken av fontänen som du behöver. Vill du att det ska vara i fokus i trädgården, eller en del av uteplatsen trädgård inredning? En brännpunkt kommer med största sannolikhet att bli en stor fontän.
  • Tänk på hur mycket pengar du är villig att spendera. Skräddarsydda fontäner med expertinstallation kan kosta tusentals dollar, medan ett stycke färdiga att använda fontäner kan kosta väldigt lite.
  • När du väljer en fontän, se till att du förstår allt om att bevara det, från kraftbehov till montering och vinterförvaring av vattenanvändning.

När du har bestämt på vilken typ av fontänen du vill, du behöver för att behålla den. Även enkla fontäner kräver lite uppmärksamhet, och mer avancerade modellerna kan innebära högre underhåll, alla fontäner behöver grundläggande vård:

  • Behandla fontän med en algaecide gjord speciellt för vatten fontäner att förhindra alger från igensättning av pumpen och slangen.
  • Byt vatten i fontänen regelbundet.
  • Använd en anti-skala formel för att förhindra mineralfläckar.
  • Rengör pumpen regelbundet för att förhindra uppbyggnad av alger och löv.
  • Medan fontänen är igång, se till att pumpen är alltid täckt med vatten.
  • Håll tillverkarens instruktioner som följde med fontän och hänvisa till dem om du har problem.

Du kan använda destillerat vatten i stället för kranvatten för att förhindra alger, men att göra så är genomförbart endast för små fontäner. När du rengör pumpen, kan du behöva ta bort kåpan för att ta bort skräp från runt rotorerna. Använd inte starka rengöringsmedel på din fontän inte tillverkaren rekommenderar att du gör. Om du använder en vattenbehandling, se till att den är miljövänlig och inte farligt för djurlivet eller barn. Om du har svårt att komma ihåg att tillsätta vatten till din fontän, skapa en regel; när du vattnar dina krukväxter eller utomhusväxter, fylla din fontän.