Hur väljer jag det bästa Gikt Kosttillskott?

November 25

Att välja de mest effektiva och säkra gikt tillskott kan åstadkommas genom att samråda med din läkare. Läs alltid ingredienser för varningar och köpa kosttillskott som specifikt förklara deras avsedda användning. Med din läkares godkännande, kanske du vill börja en närings regim som kan lindra dina gikt symptom och minska inflammation. Om du reser ofta, kan koncentrerade körsbär gikt kosttillskott vara tillgängliga i flytande eller kapselform, vilket gör dem praktiskt för användning i farten.

När du väljer dina gikt kosttillskott, överväga att ta de som erbjuder andra förmåner också. Till exempel, fiskolja tillskott erbjuder flera hälsofördelar. Fiskoljekapslar och omega-3 fettsyror som finns i livsmedel som lax kan minska inflammation. Dessutom kan fiskolja tillskott förbättrar kardiovaskulär hälsa och minska kolesterol.

Om du är orolig med konserveringsmedel och konstgjorda färgämnen eller smakämnen, kanske du föredrar att ta naturliga eller växtbaserade kosttillskott för gikt. Homeopatiska medel gjorda av örter och ekologiska växter är i allmänhet säkra för de flesta. Välj en produkt som har godkänts av Food and Drug Administration (FDA) eller uppfyller liknande regleringsstandarder. Om du är bekymrad över läkemedelsinteraktioner med dina nuvarande mediciner, be en farmaceut eller läkare om råd.

Medan du tar läkemedel mot gikt eller något annat tillstånd, finns det en risk för biverkningar och allergier. Några tecken att se upp för inkludera andningssvårigheter, svullnad eller nässelutslag. Om du upplever några ovanliga symptom efter att ha förtärt gikt kosttillskott, bör du sluta använda och rådgöra med din läkare.

De flesta patienter med gikt i allmänhet har en hög koncentration av urinsyra i sina vävnader och leder. Titta efter gikt kosttillskott som minskar eller inhiberar produktionen av urinsyra. Vissa livsmedel kan också bidra till uppbyggnad av urinsyra och bör undvikas.

Du bör också överväga att ta vitamintillskott för att minska dina symtom på gikt. Öka ditt intag av vitamin C till minst 500 milligram dagligen. Drick ett glas apelsinjuice dagligen och konsumerar andra livsmedel som innehåller C-vitamin, vilket kan hjälpa till att sänka urinsyranivån. Folsyra eller vitamin B-komplex vitamin kan också hjälpa till med gikt.

Många näringsexperter rekommenderar probiotika som en effektiv gikt komplement, eftersom de nyttiga bakterierna kan bidra till att minska urinsyra. Du kan få denna bakterier genom att äta yoghurt som är berikad med levande och aktiv kulturer, eller du kanske föredrar att ta en daglig probiotiska tillskott. Leta efter kapslar som är individuellt förseglade i en blisterförpackning för att skydda mot ljus och värmeskador.

  • Med vitamin B-komplex piller kan bidra till att förbättra gikt.
  • Probiotiska kapslar bör förvaras i blisterförpackningar för att skydda mot ljus och värme.
  • Full feta mejeriprodukter kan förvärra gikt.
  • Många typer av kött, särskilt de mycket fett kan bidra till gikt.
  • Dricka ett glas apelsinjuice dagligen kan hjälpa dig att sänka urinsyra nivåer.
  • Gikt tillskott.