Vad är en Bumble Bee Ball Python?

November 27

En humla kungspyton är en unik färgning av python, känd som designer, morph eller combo morf, direkt härstammar från Kungspyton arter är kända för att bebo Afrika. Specifikt humlan kungspyton som produceras genom en korsning mellan en pastellkungspyton och en spindel kungspyton, två av de vanligare designern kungspyton morfar finns i exotiska husdjur handeln. Namnet humla kommer från ormens karakteristiska färg, inklusive en ljus gul kropp med mycket kontrast mörkbrun till svart striping, liknar en humla. Färgning är den enda skillnaden mellan en humla kungspyton och någon annan medlem av Kungspyton arter.

Som en art, kungspyton representerar den minsta av afrikanska pytonormar. Liksom andra medlemmar av Kungspyton arter, är humlan kungspyton en nonvenomous, foglig orm känd som en constrictor för hur den kramar sitt byte, snarare än att bita den. På grund av den fogliga natur arten som helhet, är kungspyton gynnas som exotiska husdjur eftersom de utgör mindre risk för nybörjare ägare jämfört med andra constrictor ormar. Naturligt fogliga temperament tillåter djurhandeln att experimentera med avel för visuella eller estetiska egenskaper, snarare än beteendemönster av arten. Den unika färgning av kungspyton växte i popularitet under slutet av 1980-talet och in på 1990-talet, vilket resulterar i många designer pyton, såsom humlan kungspyton.

I naturen, kungspyton har normalt en normal färgmönster med olika nyanser av brunt eller tan kontrast med mörkbrun till svarta fläckar, band eller ränder. Genetiska mutationer i färg förekommer naturligt, men inte med frekvensen som krävs för att tillgodose kraven från husdjur orm industrin. Uppfödare inom exotiska husdjur industrin korsar därför olika underarter av pytonormar i ett försök att kläcka kopplingar med nya eller ovanliga färgkombinationer, särskilda markeringar eller andra unika egenskaper betydligt oftare att vad inträffar vanligen i naturen. Humla kungspyton är en sådan unik färgning önskas av uppfödare och ägare.

Pythons föds upp för specifika färgkombinationer utanför vad som visas i det vilda är kända som morfar. Combo morfar, som humlan kungspyton, visa mer än en genetiskt unik egenskap, oftast resultatet av avel två morfar med dominanta gener. Vanligtvis kommer någon varelse ärva en dominant gen, såsom ögon, hud eller hårfärg, från en förälder och en recessiv gen från den andra föräldern. Dominerande genetik är så därför dessa egenskaper kommer att dominera över alla andra drag, och därmed visa på visuella egenskaper. Till exempel kommer dominerande drag för normal brunsvart färg i en kungspyton visa i avkomman före recessiva egenskaper som albino.

Även i naturliga livsmiljöer, ett fåtal utvalda arter och underarter kan ärva och uttrycka två dominerande drag samtidigt. Så är fallet med de humlearten bee Ball Python. Både pastell och spindel kungspyton passera ner en dominant färg gen. Uttryck av båda generna producerar den kontrollanordning gult och svart striping färgning av en humla kungspyton. För att vara specifik, uttrycker en humla kungspyton citron gulfärgning av en Pastel morph, samtidigt uttrycker den tunna svarta striping av en Spider morf.

  • En humla kungspyton är direkt härstammar från Kungspyton arter, som är hemma i Afrika.