Vad är en testosteron cykel?

November 30

En testosteron cykel är den tid för vilken anabola steroider måste vidtas för att börja nå resultat från kompletterande testosteron. Hänvisningar till testosteron cykeln är normalt förknippas med bodybuilding och hänvisar till de effekter som kosttillskott har på att bygga muskelmassa, ökad fysisk styrka, och öka uthålligheten. Cykeln tar också hur länge en given dos av tillskott är sannolikt att fortsätta generera de önskade effekterna innan en annan dos behövs för att upprätthålla eller fortsätta utvecklingen av de önskade fysiska attribut.

Skapa en balanserad testosteron cykel innebär att man väljer rätt komplement för att uppnå den önskade resultatet. Ett populärt alternativ är testosteron propionat. Denna speciella förberedelser är formulerad för att möjliggöra snabb absorption in i systemet, vilket hjälper till att öka testosteronnivåerna snabbt. Det är också ibland hävdade att användningen av testosteron propionat är mindre sannolikt att orsaka vätskeretention och några av de andra biverkningar som kan uppstå med någon typ av testosteron tillskott.

Föremålet för testosteron cykeln är att få en uppfattning om hur mycket tillskott måste vidtas för att börja bygga kroppsmassa och uthållighet, samt bestämma när effekterna av doseringen kommer topp och börjar minska. Genom att identifiera cykeln, är det möjligt att justera dosen för att uppnå bästa resultat inom en given tidsram, och även bestämma när nästa dos bör vidtas för att förbättra eller bibehålla resultatet. Korrekt utvärdera cykeln kan också hjälpa till att minimera oönskade biverkningar samtidigt erhålla de önskade fördelarna.

En av skulder testosteron tillskott som används för något annat än att höja låga testosteronnivåer i ett normalt intervall är möjligheten för missbruk och lång sikt permanenta skador. Steroidanvändning bland professionella idrottare har varit en viktig del nyheter sedan 1990-talet, med många professionella idrottsklubbar att förbjuda användningen av steroider helt och hållet. Fortfarande, många amatör bodybuilders undersöka möjligheterna att använda kosttillskott baserade på en specifik testosteron cykel, i hopp om att träffa balansen mellan inhämtar fördelar utan allvarliga biverkningar.

Idag, rekommenderar många bodybuilders begränsa användningen av kosttillskott till en rad någonstans mellan femhundra till tusen milligram under loppet av en vecka. Breaking doserna ner i 4:57 doser utspridda över veckan sägs ändå skapa en testosteron cykel som kommer att börja ge märkbara resultat inom åtta till tio veckor, samtidigt minimera biverkningar som kan uppstå. De inkrementella doser hjälpa till att hantera testosteron återhämtningen mer effektivt och även hjälpa till att minimera problem när bodybuilder beslutar att sakta avvänja bort användningen av kosttillskott helt och hållet.

  • Sjunkande nivåer av testosteron hos män kan orsaka låg libido och för tidig utlösning.
  • En anabol steroid måste tas under en tid-en testosteron cykel-innan en kroppsbyggare kommer att uppnå resultat från tillägget.
  • Finns naturligt i kroppen, är testosteron hos män huvudsakligen produceras i testiklarna.