Vad är boondocking?

December 27

Termen "boondocking" används för att hänvisa till camping i ett fritidsfordon (RV) utan tillgång till bekvämligheter, vanligtvis i en avskild plats. Du kan också höra boondocking kallad fri camping, torr camping, eller oberoende parkering. Det finns flera skäl för att välja att Boondock snarare än att använda utsedda RV campingområden, allt från en önskan att vara i en mer avskild område till en önskan att spara pengar på camping avgifter.

Det finns en viss tvist i RV samfundet om vad, exakt, boondocking innebär. De flesta människor i allmänhet överens om att termen antyder en brist på bekvämligheter och ett visst mått av självtillit, men gränserna för boondocking varierar, beroende på vem man talar till. Till exempel skulle en person säga att kör RV: s el- och fristående avlopp oberoende av bekvämligheter skulle anses boondocking, medan andra hävdar att användningen av el skulle kränka förutsättningen för "grovbearbetning det."

För boondocking till jobbet, folk måste tänka framåt. Vissa människor utrusta sina fritidsfordon specifikt med boondocking i åtanke, utrusta dem med extra vatten lagringstankar, biologiska toaletter, solpaneler och energieffektiva apparater och andra åtgärder för att göra det möjligt för RV att bli självförsörjande i dagar eller veckor. Andra campare, som bara kan Boondock för en natt eller två då och då, får inte göra några ändringar i sina fordon för att rymma boondocking.

Eftersom boondocking ofta innebär att vara i ett område där camping eller parkering är tekniskt förbjudet, boondockers har en väletablerad ära kod som omfattar föreskrifter som städa upp efter sig själv och hjälpa andra campare på om de verkar vara i behov av hjälp. På detta sätt boondockers hoppas att få ett rykte som artig, respekt människor som inte är intresserade av att orsaka problem eller bryta mot några lagar utöver dem som begränsar camping aktivitet.

Vissa boondockers hävdar att de njuta av den relativa avskildhet som boondocking ger, och de påpekar att vissa parker med bekvämligheter är inte mycket trevlig att bo i, med dåligt underhållna utrymmen och trånga campingområden. Sådana läger är inte riktigt vad de flesta människor har i åtanke när de tänker på en semester nära naturen, vilket leder boondockers att slå ut på egen hand för mer njutcampingplatser. Andra uppskattar helt enkelt de besparingar som tillhandahålls av parkering i frizoner, med argumentet att parkeringsavgifter för husvagnar är ofta höga.

  • RV camping i en rustik område med inga bekvämligheter kallas "boondocking".