Vad är julen Blues?

December 23

Medan julen för många människor betyder lycka och samhörighet, kan det också vara en svår tid för andra. The Christmas blues kunde börja veckor före semestern och för vissa kan det fortsätta efter firandet är över. Det är en blandning av känslor som kan inkludera sorg, depression, ensamhet, en förlust av självuppskattning, och ilska.

Du kan uppleva julen blues om du nyligen förlorat någon nära dig, om du € ve flyttas till ett okänt område eller om du € har varit genom en annan typ av drastisk förändring. De kan också föras på av vardagens stress som har ackumulerats, såsom ekonomiska svårigheter, en älskad som är sjuk, relationsproblem eller någon annan mängd problem. Du kan känna dig som om du är den enda person som går igenom det här, men du är inte ensam. Många människor upplever julen blues varje år.

Det bästa sättet att börja driva dig igenom dessa känslor är att prata med någon. Oavsett om det är en vän, familjemedlem, terapeut eller en andlig rådgivare, kan du uttrycka för dem vad du går igenom utan att hålla allt inuti. Låta dina känslor ut kan hjälpa dig att börja röra sig framåt.

Ett annat sätt att du kan försöka slå julen blues är att volontär. Du kan söka efter möjligheter på ett sjukhus, ett härbärge, bibliotek eller annan plats nära dig som behöver volontärer. Upplevelsen kunde inte bara få dig att känna dig gladare, men du kan även ge glädje till livet för andra också.

Thereâ € s något sägas om vila och avkoppling i ett nytt läge. Även om det kan verka kontraproduktivt att gå bort ensam, kan du hamna träffa vissa människor och göra några nya vänner. Du kan också ha tid att prova några nya, roliga aktiviteter och kan eventuellt komma tillbaka med en ny syn på livet.

Semesterperioden kan vara otroligt dyrt om du € re inte försiktig. Om du har julen blues och tror att det kan bero på dina ekonomiska problem, bör du vara ärlig mot dig själv och andra om din situation. Även om du kanske vill ge dina nära och kära varje närvarande på sin lista, kanske du inte kan och itâ € s okej. Istället kan du ge dem en billig men speciell present. En gåva som ges från hjärtat har potential att vara otroligt meningsfullt.

Medan julen blues kan vara plågsamma, är det möjligt att du kan få igenom den och njut av julen. Koncentrationen på den obehagliga wonâ € t bättringsvägen whatâ € s händer i ditt liv. Du bör fokusera på alla de goda att du € re omgiven av och hålla fixerad vid det.

  • Att arbeta på ett härbärge kan hjälpa besegra julen blues.
  • Skriva brev till barn som Santa kan hjälpa till med julen blues.
  • De semestrar kan vara en svår tid för vissa människor, som kanske upplever markant sorg, depression och ensamhet under en tid då andra känner festliga.
  • Människor kan uppleva julen blues, om de nyligen förlorat någon nära dem.
  • Volontär spela jultomten kunde hjälpa till med julen blues.