Vilka är de olika typerna av trumpeter?

September 14

Musiker har en mängd olika trumpeter tillgängliga för dem. Trumpeter är ofta kategoriseras enligt den nyckel som de spelar. De kan också klassificeras efter storlek och stil. Dessutom är de olika typerna av trumpeter brukar delas i enlighet med den speciella typ av material som används för att göra instrumenten.

Medan de flesta människor känner igen en trumpet som en populär mässingsinstrument ofta i band och orkestrar, kanske de inte inser att trumpeter finns i en mängd olika nyanser och stilar. Generellt musiker identifierar trumpeter av nyckeln att instrumentet spelar. Den vanligaste trumpet blåst i jazz, rock, och andra band är B-plan. På grund av sin betalningsförmåga, popularitet och relativt lätt av lek, är dessa typer av trumpeter ofta används av nybörjare och studenter.

En annan mycket vanlig trumpet är C trumpet, inställda på tonarten C. Musiker använder vanligtvis dessa typer av trumpeter i en orkester miljö. Instrumentet i sig är något kortare än B-lägenhet trumpet, och både stigning och fingersättning är något annorlunda.

D trumpet är mycket mindre vanligt än både C och B-platta trumpeter men kan fortfarande hittas i vissa orkestrar. Populär på 1800-talet, är detta trumpet mest lämpad för att spela barockstil orkesterstycken. Som ett resultat av detta horn specialiserade natur, experter donâ € t normalt rekommendera det för början eller tillfälliga trumpetspelare.

Andra, mindre populära typer kategoriserade efter nyckeln inkluderar E, E-plan, F, A och G trumpeter. Medan dessa särskilda trumpeterna tillverkas fortfarande, kan de vara mycket svårt att hitta och ganska dyrt att köpa. Ändå vissa trumpet spelare föredrar dessa mindre populära instrument för antingen solospel eller specialiserade typer av musik.

Olika typer av trumpeter som inte är märkta enligt nyckeln inkluderar piccolo, pocket, rutschbana, och bas trumpeter. Den Piccolatrumpet är den minsta av de stilar och har en högre tonhöjd till det, i allmänhet en hel oktav över andra större trumpeter. Pocket trumpeter, å andra sidan, ser små men faktiskt kondens versioner av B-platta horn, som producerar en liknande, fylligt ljud. På grund av sin kompakta natur och lätt att bära konstruktion, är dessa typer av trumpeterna ofta användning i musikkårer.

Glid trumpeter har en glidande, trombon-stil bar istället för fingerknappar. Dessa typer av trumpeter är inte särskilt vanliga, men används fortfarande i vissa orkestrar. Längre, smalare bas trumpeterna har typiskt en lägre oktav än deras kusiner och har en stigning som liknar en trombon, även om vissa musiker hitta tonen att vara mycket mer SURA än den hos en trombon.

Bortsett från nyckel och stil, trumpetare identifierar ofta sina instrument beroende på vilken typ av efterbehandling material som används. I grund och botten, är trumpeter antingen klar i mässing lack eller silver plätering. Horns med mässing finish är oftast billigare än sina försilvrade motsvarigheter. Vidare, många experter hävdar att försilvrade trumpeter har en överlägsen, mer levande ljud än mässings guldpläterade instrument och är ofta föredras av fler erfarna trumpetspelare.

  • Trumpeter kategoris utifrån den nyckel som de spelar, förutom storlek och stil.