Hur vet jag om en Bump Är en vårta eller hud Tag?

December 5

Du kan berätta om en bula är en vårta eller hud tag baserat på dess form, färg, storlek och konsistens. Hud-taggar är vanligtvis smal och hänga utanför hudens normala yta på en stjälk, och de är också ofta ganska liknande färg som den omgivande huden. En hud tagg kan också ofta vara mindre fast än en vårta. Vårtor är i allmänhet höjs cirkulära knölar som är hårdare och har en grövre struktur än hud taggar. Olika delar av kroppen kan utveckla en vårta eller hud tag, beroende på några av dina individuella hälsotillstånd.

Erkänner vårtor kan ibland vara mer av en utmaning eftersom vissa av dem kan ha grövre ytor om de är på ett område av kroppen som ofta gnids mot kläder eller andra ytor. Några av dessa vårtor kan även utveckla sårskorpor eller torra hudfläckar på sina toppar, vilket gör dem närmare i utseende till andra hudförändringar såsom blåsor. Plantar vårtor på fotsulorna är särskilt utsatta för skorpbildning från friktion mot insidan av skon, om du går omkring med vårtan under en lång tid innan de har det bort. Andra vårtor som uppstår på händer eller andra områden som inte är utsatta för friktion har ofta en ojämn yta utan grov textur, även om vissa kan ha märkbara små prickar av blod strax under vårtan ytan.

Identifiera en vårta eller hud tag kan göras utan mycket av gissningar baserat på några av dina grundläggande sjukdomshistoria. Du är i allmänhet mer benägna att utveckla hud taggar om du närmar sig medelåldern och har en familjehistoria av dem. Ett vanligt virus kallas papillomavirusen är ansvarig för vårtan bildning, och den kan spridas relativt lätt genom tillfällig kontakt. En vårta eller skin-tagen kan visas som en isolerad tillväxt eller i kluster.

Hud-taggar är oftast mindre och mer flexibla än vårtor, och många av dem med stjälkar kan försiktigt dras bort från hudytan med minimal smärta eller irritation. Både hud taggar och vårtor kan växa på alla kroppsytan, även om de vanligaste platserna för hud taggar är i allmänhet bålen, armarna eller nacken. Den genomsnittliga huden tag har inga blod fläckar inne det som är fallet med vissa vårtor. Det är helt enkelt en liten tub av överflödig hud. Vissa människor väljer att ta bort hud taggar sig med ett rakblad eller sax, men de flesta läkare avråder denna typ av at-home excision för antingen en vårta eller huden tag.

  • En hud tagg.
  • Plantar vårtor tenderar att växa på bollarna på fötterna, liksom andra delar av sulan som är under konstant tryck när en person står.
  • Plantar vårtor växer på fotsulorna, och kan undvikas genom att avstå från att gå barfota på offentliga platser.
  • Vårtor kan avlägsnas genom användning av flytande kväve.
  • Hud-taggar är i allmänhet mindre och mer flexibla än vårtor.
  • Vårtor på en hand.