Vad är en Kombi?

August 26

En kombi är en typ av bil eller en auto design som har en baksida dörröppning, ungefär som i en kombi. Dörren öppnas oftast från grunden, och luckan utrymme används för lagring. Detta står i kontrast till bilar med stammar, där stammen är oåtkomlig för förare eller passagerare från framsidan av bilen, och de flesta stationsvagnar, som till och med kan terar en tredje sits med en stor dörröppning genom vilken människor kan komma in i bilen. Den halvkombi ses ofta som en effektiv användning av rymden, eftersom baksätet av en bil kan nästan röra den övre kanten av luckan. Lagringsutrymmet skjuter ofta i en vinklad eller böjd mode från bilens luckan.

De tidigaste kombi modellerna gjordes i Europa på 1930-talet och 40-talet, och det finns ett antal bilföretag som hävdar att de var först med designen. Tidiga utmanare inkluderar Citroën Traction Avant Commerciale, den österrikiska Holden 48/215, och Kaiser-Frazer Vagabond och Traveler. Av dessa Citroën gjordes tidigast 1938. blev Stilen i bilen mer populär i början av 1950-talet, med Aston Martin DB2 / 4 och flera andra modeller.

Som vi vet det nu, kan du se hatchbacks har genomgått en rad förändringar, och de flesta har en standard övre gångjärnet. På 1960-talet, presenterade många europeiska bilar halvkombi designen, och några sådana bilar exporterades till USA. Stilen inte fånga på i Amerika förrän sent 1960, med introduktioner av fordon som Pontiac Sunfire. Snart halvkombi blev en ganska standard bil alternativet, och det fanns både 3-dörrars och 5-dörrars modeller. Den ojämna antal dörrar kan hänföras till den bakre öppningen räknas som en dörr.

Många populära bilmodeller kom i både sedan och kombi stilar så förare kan välja den modell som mest passar deras utrymmeskrav. Insatser i 1980 mot att göra bilar mer aerodynamiska producerade runda halvkombi modeller, som skilde sig från sina föregångare, eftersom den övre gångjärns dörren inte sticka ut på en rak vinkel. Denna rundare stil fortfarande populär.

Det finns några varningar när man kör en kombi. När du placerar saker som mat i en koffert, behöver du inte vara orolig om du måste göra ett plötsligt stopp. Generellt, förutsatt att din bålen är säkra, dåligt förankrade i stammen kommer att rulla runt men kan inte komma in i körningen och passagerarutrymmet hos fordonet. Med hatchbacks, kan oprioriterade saker blir projektiler och flyga in i förar- och passagerarutrymmet om du gör ett plötsligt stopp eller är involverade i olyckan.

Av denna anledning många hatchbacks har nu en liten hylla som passar över objekt som du skulle spara i luckan. Den kan fästas till dörren, så att den öppnar automatiskt när du öppna luckan dörren. Detta är en stor säkerhetsanordning, men om du tittar på begagnade hatchbacks, kanske du finner denna artikel saknas. Om bilen är fortfarande relativt ny i make, är det mycket troligt att biltillverkaren kan tillåta dig att köpa denna skyddande hylla, som kommer att hålla dig från att skadas av lösa föremål blir projektiler. Dessutom, eftersom alla förbipasserande kan se in i bakre förvaringsutrymme, är det smart att hålla alla värdesaker gömda för att undvika ett inbrott.