Vad är Bruschetta Sauce?

August 18

Bruschetta sås är en långsam-kokta sås gjord av ingredienser som vanligtvis används färska som en komponent i italiensk maträtt som kallas bruschetta. Recept för bruschetta sås varierar kraftigt, men de innehåller i allmänhet tomater, basilika, vitlök och olivolja som tillagas tillsammans under en lång tid. Genomförd bruschetta sås liknar nära en grundläggande tomatsås, även om de flesta recepten producera en mindre mängd, eftersom den till stor del är avsedd att användas som en spridning på rostat bröd. Variationer på grundreceptet kan innehålla ingredienser såsom kapris, ansjovis, charkuterier eller ens ostar som parmesan eller gorgonzola. Även såsen kan göras hemma, även det finns flera kommersiella typer av bruschetta sås tillgängliga som är lämpliga inte bara för bruschetta, men också som en sås till pasta eller kycklingrätter.

I de flesta fall är bruschetta sås ett kokt spridning eller sås gjord av ingredienser som vanligtvis används som pålägg för bruschetta. Traditionellt är bruschetta en skiva av rostat eller grillat bröd som har en vitlöksklyfta gnids in i dess yta medan det fortfarande är varmt och sedan toppas med ett duggregn av olivolja och, ibland, en basilika blad och nyligen tärnade tomater. Classic bruschetta är en antipasto i italienska köket, så de faktiska pålägg som används kan variera från en kock till nästa och kan ändras beroende på måltiden som serveras.

Det enklaste sättet att göra en grundläggande bruschetta sås är att tärna tomaterna i små bitar. Tomaterna ska sedan kokas i en kastrull med vitlök, olivolja och hackad basilika. Den temperatur som används för matlagning är låg så sås simmers under en tid, föra smaker tillsammans och skapa en slät blandning.

Andra ingredienser som kan läggas till bruschetta sås inkluderar rostad röd paprika, kapris, oliver, röd paprika flingor och rödvin eller balsamvinäger. Kryddor kan läggas till, inklusive oregano, timjan eller salvia, även om en kraftigt kryddad sås kommer mer likna en traditionell italiensk tomatsås för pasta än en sås som återspeglar smaken av bruschetta. Om såsen kommer att användas färska, då osten kan smältas in i pannan eller bitar av kokta bacon och skinka kan läggas till.

När bruschetta såsen har klar matlagning, kan den konserverade och användas långsamt över tiden på rostat bröd. Det kan också serveras som en sida skålen ska spooned över grönsaker eller användas som dippsås. Om tillräckligt görs, kan hällas såsen över pasta eller andra livsmedel i mycket på samma sätt som tomatsås används.

  • Bruschetta såser innehåller ofta basilika.
  • De flesta bruschetta såser görs med olivolja, tomater och vitlök.
  • Tärnade färska tomater används i bruschetta sås.
  • Vissa bruschetta sås recept kan innehålla poster såsom kapris och ansjovis.