Vad är en Golden Handshake?

July 30

En gyllene handslag är en rejäl avgångspaket som erbjuds till ledande befattningshavare och andra högt uppsatta anställda. Ofta är villkoren i ett gyllene handslag som ingår i ett anställningsavtal, och de ses som en försäkring mot plötsliga eller ofrivillig jobb uppsägning. En gyllene handslag kan också erbjudas till en anställd för att uppmuntra honom eller henne att gå i pension; Detta är vanligt i system som skolor, där långtidsanställda gör mer pengar, och det kan vara mer kostnadseffektivt att anställa ingångsnivå lärare.

Detaljerna i en gyllene handslag varierar, beroende på positionen. I typfallet innehåller en klumpsumma pengar, och det kan även innefatta optioner eller värdepapper, fortsatte försäkringsskydd, eller betalning i pension konton. En gyllene handslag också omfattar vanligtvis ett par veckor av full lön, särskilt om uppsägning var plötsligt, vilket gör den tidigare anställde en chans att återhämta sig.

Företagsledare är särskilt föremål för skiftande lojaliteter och företagsomstruktureringar. Som ett resultat, många kräver gyllene handslag avtal för att säkerställa att de kommer att kompenseras om deras positioner plötsligt avdunstar eller radikalt förändra. Chefer kan också göras föråldrade genom omflyttning av avdelningar, eller de kan få sparken för dålig prestanda eller på grund av andra problem med företaget. De flesta chefer är medvetna om att deras anställningstrygghet är mycket låg, speciellt om de fördes in i lägen med hög auktoritet.

Golden handslag kan också vara sötningsmedel för obligatorisk pensionering. I branscher där avgående långsiktiga anställda är en kostnadseffektiv affärsbeslut, är en gyllene handslag nästan används som en bestraffning. Om arbetstagaren avböjer att gå i pension, kommer erbjudandet dras tillbaka, och den anställde kan ta en förlust. Anställda kan också bli ombedd att gå i pension på grund av sjunkande arbetsprestation eller ålder, i vilket fall ett företag kan vilja ge ett erkännande för den anställdes år av trogen tjänst.

I ett fall där en gyllene handslag är en del av ett anställningsavtal, lönar det sig att läsa villkoren noga, och att klargöra tveksamma termer. Anställda kanske vill fråga om gyllene handslag fortfarande kommer att erbjudas om företagen likvidera eller gå i konkurs, till exempel. Det är också viktigt att fråga om förhållanden i vilka avgångsvederlag inte kommer att erbjudas. Om en gyllene handslag erbjuds till dig att övertyga dig att gå i pension, läsa erbjudandet noggrant och var inte rädd för att pruta; du kanske kan få en bättre affär genom att vara framåt om dina önskningar.

  • Golden handslag vanligtvis erbjuds till ledande befattningshavare och högt uppsatta anställda.
  • Typiskt en gyllene handslag innehåller en klumpsumma pengar, och det kan även innefatta optioner eller värdepapper.