Vad är Trade Åtal?

January 16

Varumärkes åtal är den juridiska processen med att registrera ett varumärke för en produkt eller tjänst. Ett varumärke är en distinkt symbol som representerar ett företag och kan vara i form av allt från en grafisk design till en lukt. Processen innebär att lämna in ett antal olika dokument, allt som hör till varumärket styrka, typ, och clearance. Registrera den här symbolen ger många juridiska förmåner och rättigheter till varumärkesinnehavaren.

Varje land har olika krav och lagar som gäller för varumärkes åtal, så åtal skiljer sig på vissa sätt beroende på jurisdiktion. Generellt är dock åtalet inlämnandet av den ursprungliga varumärkesansökan och sedan översynen av ansökan utförs av en regering examinator utbildad i varumärkesrätt och forskning. Beroende på mängden varumärkesansökningar, kan varumärkesregistreringsprocessen ta månader eller år.

Ett varumärke är något som representerar ett företags image, service eller produkt. Varumärken består typiskt av fraser och logotyper, men kan också även kör allt från dofter, vissa färger, unika förpackningar, och även ljud. Åtalet Processen varumärket hålls för att fastställa att detta varumärke, oavsett vad det är, är unikt för företaget och är till skillnad från alla andra varumärke för närvarande existerar.

När åtala, ser ett varumärke examinator främst på tre saker: styrka, typ, och clearance. Styrkan i ett varumärke hänvisar till hur distinkt det är, ju mer distinkta ett märke desto mindre sannolikt överträdelsen kan uppstå. Typen varumärket avser inte dess fysiska egenskaper, utan snarare fokuserar starkt på textbaserade varumärken och hur lika det är att andra slagord och varumärkesskyddade ord. Clearance är ytterligare ett steg som syftar till att säkerställa varumärket i fråga är unik eller att det är annorlunda nog från en befintlig märket ändå stå ensam. Varumärket åtal processen är mycket arbetskrävande eftersom varumärken från olika branscher och epoker måste jämföras med den nya symbolen för att bestämma dess unika egenskaper.

När ett varumärke inte godkänts officiellt genom varumärkes åtal, är innehavaren av varumärket skyddas mot varumärkesintrång. Detta kan inträffa när ett annat företag använder ett märke, antingen registrerade eller inte, det är för mycket som originalet, vilket potentiellt kan skada verksamheten, späd varumärke, eller resultera i förvirring bland konsumenterna. Ägare av ett varumärke använda en särskild symbol, såsom en , för att understryka varumärket registrerade status. Ett varumärke är endast giltig i det land där det är registrerat och allmänhet måste registreras individuellt i andra länder där bolaget bedriver verksamhet.

  • Ett varumärke avser ett distinkt symbol som representerar ett företags image, service eller produkt, såsom öl.