Hur väljer jag det bästa handleds Specialist?

January 15

På grund av antalet möjliga skador och sjukdomar som drabbar handleden, kan det komma en tid i anyoneâ € s liv när en handled specialist behövs. Fast inte specifikt klassificeras som en handled specialist, en läkare som specialiserat sig på att behandla handledsskador eller medicinska tillstånd som påverkar handleden är oftast en handkirurg. Handkirurger är ortopediska läkare som är specialiserade på behandling av ben, nerver och muskelskador till handleden och handen och är den idealiska specialist för att söka upp för behandling av hand- och handledsproblem.

Några av de vanligaste förhållanden som påverkar handleden är karpaltunnelsyndrom, ganglion cystor, och akuta skador såsom en paus eller vrickning. En handleds specialist kanske inte nödvändigt för alla hand- och handledsskador eller medicinska tillstånd, men eftersom handkirurger är specialutbildade för att behandla sjukdomar och skador i hand och handled, kan många patienter vara mer bekväm med behandlingen. Medan artrit eller en vrickning kan behandlas av en familj läkare, tillstånd såsom karpaltunnelsyndrom kräver en specialist.

När du väljer en handled specialist, är viktigast sjukförsäkring. Medan de flesta handkirurger har ett kontrakt med ett brett utbud av försäkringsgivare, patienter bör alltid dubbelkolla innan den första utnämningen. Huruvida en patient har hänskjutits till en specifik handled specialist eller går på personlig rekommendation av en vän eller familjemedlem, verifiera försäkringsskydd är viktigt att finansiera framtida sjukvårdstjänster från specialist. Patienter som söker en specialist utan remiss kan alltid få en förteckning över godkända leverantörer från sitt försäkringsbolag.

Ytterligare överväganden för att välja den bästa specialisten inkluderar tillgänglighet, lokala privilegier, och rykte. Inte alla läkare har möjlighet att ta nya patienter, även om en annan läkare i deras praxis kan. Om dagkirurgi förväntas som en del av behandlingen, se till att den valda läkaren har behörighet att utöva på sjukhuset eller kirurgi centrum val. Schemaläggning kan vara en annan fråga, som vissa specialister har väldigt stela scheman och andra är mer flexibla. För att hjälpa bekräfta förtroendet för en vald läkare, kan patienterna även kontrollera doctorsâ € betyg från andra patienter på nätet från ett antal källor.

Det blir alltmer vanligare att patienter att ta ansvar för att forska sin sjukersättningar och förmåner innan genomgår medicinsk behandling. Självklart behöver nödsituationer inte att någon sådan planering, men i de flesta fall, patienterna har tid att göra grundforskning. I de flesta fall, itâ € s säkert att anta att en specialist har meriter som krävs, men det skadar aldrig att verifiera. Det är också acceptabelt att fråga om en Doctora € s erfarenhet med särskilda villkor, behandlingar och kirurgisk erfarenhet. Med all nödvändig information verifieras, kan patienter mer tryggt välja den specialist som är rätt för dem.

  • Skriva på ett tangentbord kan vara svårt på handlederna, eventuellt försvårande Carpal tunnel problem.
  • Folk bör se sin handledsskada specialist täcks sina försäkringar.
  • Ett tvärsnitt av en ganglion cysta.
  • Stukningar är ett vanligt tillstånd som drabbar handlederna.
  • Ganglion cystor visas ofta på handlederna och kan orsaka smärta och svullnad.