Vilka är de olika typerna av Herbal Östrogen ersätter?

December 20

Kvinnor in klimakteriet upplever ofta obehag av olika symtom som deras östrogennivåer minskar. Dessa symtom är ibland så svåra att en kvinna kommer att besöka sin läkare för att söka lättnad. Östrogenbehandling (ERT) var behandlingen av valet för många kvinnor, tills studier visade att ERT ökat deras chanser för att få bröstcancer eller livmodercancer. Många kvinnor vänder nu till växtbaserade östrogenbehandling. Några av de örter som vanligen används för denna terapi inkluderar Dong Quai, silverax, Vitex chasteberry och rödklöver.

Dessa örter innehåller fytoöstrogener och isoflavoner, som är naturligt förekommande hormoner i vissa växter. Intag dessa örter hjälper till att fylla på östrogen som går förlorad under klimakteriet. Detta i sin tur kan lindra obehag av värmevallningar, nattliga svettningar, irritabilitet och de otaliga andra symtom som en kvinna genomgår klimakteriet kan uppleva. Fytoöstrogener kan minska svårighetsgrad och frekvens av värmevallningar och nattliga svettningar. De kan också stärka hjärtat och minska chanserna att en kvinna kommer att utveckla benskörhet.

Dong Quai har använts i traditionell kinesisk medicin i hundratals år för att behandla hälsoproblem hos kvinnor. Det används ofta som ett naturläkemedel östrogenersättning eftersom det minskar värmevallningar och smörjer slidan, vilket kan bli torr under klimakteriet. Dong Quai har också en lugnande effekt, vilket är fördelaktigt för kvinnor som genomgår humörsvängningar. Den innehåller vitamin A, B 12, och E, som kan stärka immunförsvaret. Ett starkt immunförsvar kan minimera klimakteriebesvär.

Silverax är en annan populär växtbaserade östrogen eftersom det innehåller en stor mängd isoflavoner, föreningar som efterliknar östrogen i kroppen vid förtäring. Denna ört har använts under många år för att behandla både menstruation och klimakteriebesvär. Silverax kan hjälpa till att reglera kroppstemperaturen för att minska värmevallningar och nattliga svettningar, och är också effektivt för att minska humörsvängningar, hjärtklappning, sömnlöshet och depression som drabbar vissa kvinnor under klimakteriet.

Vitex chasteberry används ofta som en östrogenersättning. Till skillnad dong quai och silverax, Vitex doesnâ € t ger växt östrogener. Istället stimulerar hypofysen att få kvinnliga hormoner i balans, minska eller eliminera klimakteriebesvär obehag.

Rödklöver är en annan populär ingrediens i växtbaserade östrogen ersättnings formler som har använts i hundratals år för klimakteriebesvär. Dess höga innehåll av fytoöstrogener och isoflavoner bidrar till att minska värmevallningar, humörsvängningar, depression och vaginal torrhet. Herbal östrogen formler som innehåller dessa och andras örter kan hittas i kapslar, extrakt och teer, som erbjuder kvinnor många alternativ att välja mellan.

  • Eftersom örter inte regleras av US Food and Drug Administration (FDA), är styrkan i växtbaserade östrogen ersättnings kosttillskott inte standardiserade i USA.
  • Herbal östrogenersättnings formler finns i kapselform.
  • En menopausala kvinnan bör rådfråga sin läkare innan du tar naturläkemedel östrogen tillskott.
  • Rödklöver är en populär ingrediens i växtbaserade östrogen ersättningsprodukter.