Vad är Gravy?

December 19

Gravy är en rik smak och allmänt gödning sås, oftast gjorda av pan drippings och juicer härrör från tillagning av kött, även om nästan alla förtjockad sås kan kallas sås. För att göra såsen, är överflödigt fett bort och resterande juice är förtjockad, oftast genom att lägga mjöl eller majsstärkelse och omrörning tills slät.

För att undvika att göra Lumpy Gravy, blanda majsstärkelse med lite vatten tills upplöst, häll sedan blandningen i kokande vätskan och rör snabbt tills tjock och smidig. Sänk värmen och låt sjuda några minuter längre. Majsstärkelse har färre kalorier än mjöl och verkar absorbera mindre av smaken. Mjöl kan skapa en intetsägande smak, om det inte görs först till en roux genom att blanda den med smör. Vissa tycker också att lägga till lite karamellfärg eller en brun sås som Kitchen bukett till gravy att ge det en rikare färg och att det ser mer aptitlig.

Gravy kan göras från drippings av olika kött, inklusive Turkiet, kyckling, fläsk och nötkött. Frukost gravy kan vara tillverkad av korv späck genom förtjockning och tillsätta mjölk för en krämig konsistens. Bitar av korven kan också blandas i för extra smak. Korv gravy allmänhet tjänade över kex, som en traditionell södra stil favorit, även om den också kan serveras med rostat bröd. Mjölk sås kan också göras från andra kött och serveras på andra måltider förutom frukost. Det är ofta serveras med kex, över potatis, eller ladled direkt över köttet.

Göra sås troligen började som ett sätt att undvika avfall. Använda varje bit av tillgänglig mat var ofta nödvändigt i tider tidigare. När man kunde göra en hel kastrull med sås från överblivna köttsaft, lite mjöl och lite vatten, han eller hon kan expandera en måltid och gör det inte bara rikare och godare, men också mer fyllning.

Det finns också olika typer av färdiga att använda såser och gravy mixar finns på de flesta livsmedelsbutiker. De kommer i burkar och burkar eller kuvert torr mix. Mixer är enkla att göra och vanligtvis endast kräver tillsats av vatten. Det finns olika märken, varav de flesta är mycket prisvärd. Titta efter dessa produkter nära soppor och andra såser eller i närheten av andra höljen torr kryddblandning.

  • Gravy kan göras från de pan drippings av olika kött.
  • Gravy vanligen serveras över potatis.
  • Majsstärkelse används ofta för att tjockna sås.
  • Många förtjockade såser betraktas som en typ av sås.