Vad är en Wood Conveyor?

December 19

En trä transportören är någon typ av maskiner eller system av maskiner, konstruerade för att flytta eller transportera virke. Normalt är den term som används för att hänvisa till en viss typ av maskin som används av bostads- eller professionella skogshuggare för lastning av trä i lastbilar eller papperskorgar. Mest är vinklade metall ramper med rörliga bucket eller skiljeväggar liknande fack det draget trä uppåt till en viss höjd så att en lastbil eller annan behållare kan placeras nedanför transportörens ände för att fånga träet. Vissa innehåller en splitter, vilket gör träet delas och laddas i en operation.

Ofta kallas Ved transportörer, är dessa typer av maskiner ofta drivs av små motorer, som avser att vara justerbar i termer av uppgång, och bogseras bakom ett fordon med en vanlig dragkrok. De innehåller vanligtvis hydrauliska reglage för höjning och sänkning av rampen eller manövrera splitter, om utrustad med en. Mekanismen transportör fungerar vanligtvis genom ett system av kedjor på en slinga med metallavdelare som bildar fack samt tjänar till att driva virket upp veden transportör rampen. Vissa modeller kan använda en roterande, tunga bälte att flytta virke, som konstruktionsdetaljer varierar från tillverkare till tillverkare.

En kommersiell modell trä transportör kan få en plats och kontrollstation för en operatör, en starkare motor, hydraulik och tunga komponenter, men de är i princip samma typ av maskin. De är utformade för att användas av operatörer med stora volymer ved verksamhet, snarare än en enskild skär ved för eget bruk eller små volymer skogshuggarna lastning ved från pickup belastningen. Dessa maskiner är i allmänhet inte används av någon kör en loggnings företag. Trä transportörer är inte konstruerade för eller avsedd att dra långa sektioner eller stockar mycket stor diameter, men att flytta mindre delar av stockar eller kluven ved.

Vissa träslag transportör får marknadsföras som fler använda maskiner, eftersom de också kan vara lämpliga för att flytta andra material, såsom klippa hö, flis eller grus, till exempel. Många trä transportör maskiner, dock är specialbyggda, speciellt för att flytta trä, och rekommenderas inte för annan användning. Varje tillverkare av dessa maskiner kommer att ha detaljerad information om rekommenderad användning. Vissa större och mer komplexa maskiner, som kallas ved processorer, kan innehålla en trä transportör som en del av sin konstruktion. Dessa maskiner är utformade för att skära och kluvna stockar, sedan att röra sig och, i vissa fall, även stapla split trä. Några av dem är kapabla att behandlingen så många som två sladdar eller flera av kluvna veden per timme.

  • Kommersiella trä transportörer kan användas av företag ved.