Vad är en Horcrux?

August 30

Termen Horcrux är en uppfinning av JK Rowling, som nämns först i den sjätte Harry Potter roman, Harry Potter och Halvblodsprinsen. Skapa en Horcrux uppstår när man sliter själen genom att begå ett intensivt ond handling, till exempel mord. Den del av själen slet bort sedan inkapslad i någon typ av menings objekt. Således, om den fysiska kroppen av en person med en Horcrux förstördes, personen skulle fortfarande inte vara död, om inte Horcrux innehållande bit själen fann också och förstöras.

Rowling använder begreppet för att förklara varför Voldemort lyckades överleva en misslyckades dödande förbannelse när han försökte att döda ett-åriga Harry. Mycket av den sjätte boken handlar rektor Dumbledore instruerar Harry på horcruxes som Voldemort sannolikt skapat. Dessa horcruxes höll Voldemort vid liv, men saknas i en kropp fram till slutet av Book Four, Harry Potter och den flammande bägaren.

Genom den sjätte boken, lär Harry att av alla ställen mest kära till Voldemort, Hogwarts, skolan för häxkonster och trolldom, var det mest så. Således föremål från skol grundarna är troliga platser för Voldemort att dölja Horcruxes. Dumbledore föreslår också att Voldemort skapade inte en Horcrux, men mer troligt sju. Som ett resultat är Harrys slutmål inte bara för att besegra Voldemort, men för att förstöra de återstående horcruxes samt.

Hittills har två horcruxes avlägsnats. Harry förstörde en i den andra romanen, Harry Potter och hemligheternas kammare, i form av en dagbok som Tom Riddle / Voldemort gjorde när han var ca 16. Dumbledore förstör en annan i början av den sjätte romanen. Detta tyder på fem mer horcruxes står att förstöras.

Från Bok Sex, vet vi att en medaljong som tillhör Salazar Slytherin, en av grundarna av Hogwarts innehåller en Horcrux, även om det inte är dolt där Voldemort tänker. En falsk Horcrux innehåller ett meddelande från RAB säger att han har tagit den verkliga Horcrux. RAB är förmodligen Regulus Black, och medaljongen är förmodligen i ett skåp i huset Harry ärver från Sirius Black, Regulus "bror och Harrys gudfader.

En annan Horcrux troligen ingår i en kopp som tillhör Helga Hufflepuff, en annan av grundarna av Hogwarts. Möjligen, Voldemorts orm, Nagini, innehåller en annan. Detta lämnar två mer att finna, möjligen i objekt som ägs av de två andra Hogwarts grundare, Ravenclaw och Gryffindor. Några har också föreslagit att Harry själv, som en tänkt offer för Voldemorts brott, kan vara en Horcrux, vilket kan leda till Harrys egen död som en del av Voldemorts nederlag.

Genom att skapa ett Horcrux och slita själen blir guiden mindre mänskliga. Att skapa ett Horcrux är illa nog. Att skapa sju är fasansfulla i Harry Potter världen, eftersom personen blir allt mindre mänsklig, och arbetar med en liten vanställda själ. När Dumbledore ger denna kunskap till Harry, föreslår han att eftersom Voldemort har bara en bit av sin själ till vänster, har Harry viss fördel. Harry kämpar med en ren och fullständig själ, vilket besitter makt som Voldemort "vet inte", som Book Five antyder.

Det finns vissa teorier om online-Harry Potter sajter dock att Dumbledore kan ha skapat en Horcrux själv, men när han besegrade den onda trollkarlen Grindenwald. De flesta föreslår Horcrux kan vara placerad i Dumbledores trogna phoenix, Fawkes. Detta är tveksamt i bästa fall, men kan tyda på att Dumbledore är faktiskt inte död.

Men Dumbledore har alltid föreslagit att den naturliga utvecklingen av liv leder till döden, och hänvisar till det som "nästa stora äventyret," i slutet av Bok Ett. Det verkar osannolikt Dumbledore skulle riva sin själ på detta sätt eftersom han värderar hela och rena själen över allt annat.

Vad kan sägas om Horcrux är att det är metafor för förstörelsen som uppstår till själen när man begår en ond handling och inte ångrar på något sätt. De återstående horcruxes sannolikt att räkna till stor del i den sista boken i Harry Potter-serien, eftersom de är nyckeln till att helt besegra Voldemort.

  • En Horcrux nämns första gången i den sjätte Harry Potter roman.