Hur väljer jag det bästa Cider ättika?

June 23

Äppelcidervinäger är tillverkad av pulveriserade och jästa äpplen, och det traditionellt används för att lägga smak till marinader, pickles och grytor. Kvalitet vinäger kan enkelt hittas i snabbköp, men du kanske överväga att köpa det i lösvikt för att spara pengar. När du väljer flytande vinäger, är det viktigt att du köper en som har rätt mängd surhet beroende på hur ofta du tänker använda produkten. Lättare cider vinäger är de mest lämpliga typer om du använder produkten som ett rengöringsverktyg, medan den organiska äppelcidervinäger anses vara det bästa valet om du vill använda den som en del av en diet rengöringsmedel.

Vinäger är traditionella matlagning verktyg som används för att förbättra smaker av livsmedel och för att ändra konsistensen av dem. Äppelcidervinäger är en söt version som särskilt går bra med andra frukter samt grönsaker. Denna typ av vätska i första hand används för att göra marinader, såser och inlagda grönsaker. Det är viktigt att komma ihåg att denna typ av vinäger är mörk, så det kan ändra färgen på lättare mat. Äppelcidervinäger är allmänt tillgänglig i de flesta livsmedelsbutiker och livsmedelskedjor, men du kan också köpa den i bulk från en onlinebutik till ett billigare pris om du planerar att använda den regelbundet.

De flesta typer av vinäger har lång hållbarhet, men det finns fortfarande några steg som du bör vidta för att säkerställa att den särskilda produkten inte förstöra. En produkt som indikerar en vinäger med fem procent surhet eller högre kan hållas försluten i rumstemperatur under tre till fem år. Minskad surhetsgrad optioner den produkt som skall kylas, annars effekt och smak av cider kan tänja. Äppelcidervinäger som innehåller en lägre halt syra är ett perfekt val om du planerar att använda det ofta, men du kan också köpa ett mindre flaska om du inte använder den på ett konsekvent sätt.

Liksom andra vinäger, är cider versioner också som städverktyg i vissa hushåll. Vinäger är ett naturligt rengöringsmedel, men det har vunnit popularitet i västerländska kulturer som många konsumenter växer skeptisk till säkerheten för konventionella kemiska desinfektionsmedel. Praktiskt taget alla typer av vinäger fungerar för rengöring, inklusive en som är gjord av äppelcider. När du väljer en äppelcidervinäger för sådana ändamål, bör du välja en lättare version för att minimera risken för färgningsytor.

Även äppelcidervinäger används främst i matlagning, några alternativa hälsa planer använder också produkten som ett kosttillskott. Vissa dieter fokuserar på användningen av äppelvinäger i kombination med vatten till en toxin-borttagning tonic som du dricker. För att säkerställa bästa näringsvärde från äpplena, välja en organisk version av cider ättika som också är oraffinerad. Det anses av vissa förespråkare att ekologiska produkter är friskare och säkrare än de som härrör från kemiskt skördade livsmedelsingredienser.

  • Äppelcidervinäger.
  • Äppelcidervinäger görs från färskpressad juice eller cider av söta äpplen.