Vad är inlagd ingefära?

October 20

Inlagd ingefära är en brined ingefära som traditionellt serveras med sushi måltider. Färsk ingefära är marinerad i en lösning av ättika och socker för att dra ut en söt och kryddig smak. Denna ingefära variant är även ofta kallas gari ingefära, den japanska termen, eller sushi ingefära.

Ingefära är en typ av rot växt som ofta används för medicinska och kulinariska ändamål. Ingefära är en populär ingrediens i matlagning och kan förvandlas till en krydda eller smaksättning för ett antal rätter och snacks inklusive soppor, godis och drycker. Det används ofta både råa eller kokta i många asiatiska köken. Inlagd ingefära är en populär pickle variation som dök upp från Japan, där ingefära ofta införlivas måltider som aromämne, speciellt vid sidan sushi.

En typisk japansk sushi eller sashimi måltid åtföljs av två sidor, wasabi och ingefära. Wasabi används vanligen för att smak sushi eller sashimi. Den inlagd ingefära garnering, dock oftast konsumeras efter att ha ätit sushi och sashimi, antingen i mellan bites eller i slutet av måltiden. Äta inlagd ingefära sägs att uppdatera gommen för en renare och renare provsmakning erfarenhet. Medan inlagd ingefära typiskt serveras med sushi, kan det även avnjutas av sig själv, med andra rätter såsom sallader, eller med ris.

Tillsatsen av inlagd ingefära som en sida garnering i sushi bygger också på dess påstådda medicinska egenskaper. Inlagd ingefära var ursprungligen tänkt att reglera magen efter att ha ätit och säkerställa en smidig nedbrytning av fisk och ris. Förbrukningen av inlagd ingefära också tros motverka oönskade biverkningar och sjukdomar som kan ytbehandla från att äta ohälsosamt eller förorenad fisk.

Den rosa färgning av inlagd ingefära tillskrivs saltning processen. Naturligt jästa ingefära kan visas i nyanser av ljusgul och rosa. Vissa kommersiella producenter lägger sekundära färgämnen, vanligtvis betor juice eller syntetiska karamellfärg E124, för en ljusare, mer igenkännbar rosa nyans. Inlagd ingefära kan köpas färdiga i butiker eller kan brined hemma utan konserveringsmedel och konstgjorda färgämnen.

Den traditionella saltning lösningen löser socker i vinäger och en fräsch, ung ingefära väljs för sin mildare smak och mindre fiber konsistens. Roten är skivas mycket tunt och saltade att dra ut fukten. Sockret och ättikslösning sedan kokas och hälls varm över de råa ingefära skivor. Ingefära Blandningen förvaras i kylskåp över natten för att möjliggöra för jäsning. De betade ingefära skivor kan förvaras i kylskåp i upp till en månad, under vilken tid ljusrosa färgen kommer att fortsätta utvecklas.

  • Inlagd ingefära är tillverkad av färsk, rå ingefära.
  • Inlagd ingefära kan ätas mellan tuggor av nigiri sushi att rengöra paletten.
  • Inlagd ingefära ofta äts med sushi rullar.