Vad är Cocktail Shakers?

October 26

En cocktail shaker är en viktig bit av barware, eftersom det är den del av utrustningen som används för att blanda drinkar. Både kommersiella och inrikes barer har oftast ett lager av cocktail shakers till hands för att blanda drinkar, i en mängd olika material och stilar. Som ett minimum, bör ett hem bar ha minst en normalstor shaker för underhållande, och möjligen mer för att göra en stor mängd drinkar. Många kök och sprit leverans butiker säljer cocktail shakers för att möta olika behov.

Det finns två grundläggande typer av cocktail shakers. Den första är en traditionell eller skomakare shaker, och det är vanligare i hemmet. Den traditionella shaker har tre stycken: ett metallbasen, en ombonad passande topp, och en mössa i topp som passar över en inbyggd sil. För att använda en traditionell shaker, är locket avlägsnas, är ingredienserna hälls i, shakern är utjämnade och skakas kraftigt, och drycken hälls genom silen. Denna typ av cocktail shaker tenderar att vara mer omständligt och långsamt, vilket gör det till en mindre än perfekt val för upptagen barer.

En Boston shaker har två delar: en metall bas och bounge glas kopp. För att använda denna typ av shaker, är ingredienser hälls i basen och därefter fäster koppen tappas i att försegla skakapparat. Drycken skakas kraftigt tills metallen är kall, shakern tappas igen för att bryta förseglingen, och drycken hälls genom en bar sil i ett glas. Bar silar är viktiga verktyg för att ha runt när Boston shakers används, eftersom de ser till att drycker kommer att vara smidig och enhetlig.

Medan metall är det vanligaste byggmaterialet för cocktail shakers, kan andra material som glas och plast också användas. Men eftersom en shaker är avsedd att kyla en drink medan blanda det, många bartenders föredrar metall, eftersom det leder kallt också. Enheten kan också vara prydda eller etsas, och cocktail shakers säljs ofta i en uppsättning med andra verktyg som matchar bar. De kommer också i en mängd storlekar, från personliga modeller för blandning enstaka drycker till större stavstorlekar för hantering större volymer.

När du köper en shaker, bör konsumenterna överväga hur många drycker som de blandar i taget. För människor som roa lättvindigt eller endast blanda drycker sällan, är en liten traditionell skakapparat förmodligen ett bra val, eftersom det kommer att vara lätt att använda. För större blandningsvolym kan dock ett sortiment av Boston shakers vara ett bättre val. De är i allmänhet utformade för att fungera med pint glasögon, bör blandningsglas som kommer med shaker skadas eller brutit igenom tuff användning.

  • Cocktail shakers finns i många storlekar och stilar.
  • Bartenders använder ofta metall cocktail shakers att kyla drycken samtidigt blanda det.