Vad är en Business Coordinator?

August 5

En affärskoordinator är någon som är centralt för alla de olika affärsprocesser i organisationen. Den primära uppgiften för denna roll är att hantera flödet av information mellan de olika områdena eller moduler av verksamheten. Det är inte ovanligt att de olika områdena i ett företag att bli frikopplad från andra delar av organisationen. Samordnaren arbetar för att bryta ned dessa informationssilos och uppmuntra samarbete.

Det finns ingen särskild utbildning för att bli en affärskoordinator. Dock har de flesta kandidaterna avslutat en eftergymnasial utbildning i företagsekonomi eller närliggande utbildning. Den karriärväg till denna position är vanligtvis en serie av föränderliga omständigheter och inte en specifik karriärplan.

Normalt är samordnaren hyrs in en administrativ assistent position. Med tiden kan företagens behov förändras, så att mer stöd behövs för att samordna aktiviteter och information på flera delar av organisationen. Förmågan att kommunicera väl, både muntligt och skriftligt, är mycket viktigt i denna roll.

Någon som har en stor känsla för detaljer och är inte rädd för motstridiga projekt är idealisk för den här rollen. Många organisationer har en politik för att främja personal inifrån så är möjligt. För att kvalificera sig för denna roll är det viktigt att visa att du kan hantera de ytterligare krav i denna roll. Volontär för ett litet projekt som involverar flera områden.

Arbetet med en kommitté eller delta i en social händelse planering session som kräver samarbete från olika grupper. Dessa möjligheter är ett utmärkt sätt att visa upp dina färdigheter på ett sätt som din handledare lätt kan utvärdera. Var noga med att hålla din handledare informerad om dina framsteg och dina ambitioner.

I stora, multinationella företag, är en affärskoordinator delas varje central tjänst. Till exempel finns det ett företag samordnare inom finansiella tjänster, löner, personal, spårning av tillgångar och förnödenheter. Samordnarna träffas månadsvis eller kvartalsvis för att se över arbetet, projektstatus, och dela information.

Verksamheten samordnare rapporterar vanligtvis till prefekten för hans eller hennes specifika område eller tjänst. I vissa organisationer, denna position rapporterar också till chefen för affärsprocesshantering, men det är ganska ovanligt. Den karriärvägen för en person i den här positionen innefattar möjligheter i administration, affärschef, eller senior affärskoordinator. Denna typ av anställning brukar inte arbeta övertid och betalas en årslön.

  • Företags koordinatorer hantera flödet av information mellan olika områden av ett företag.