Vad är Kaffe med Cikoria?

October 28

Kaffe med cikoria är en blandning av vanliga kaffebönor blandas med den torkade och malda roten av vissa sorter av cikoria anläggningen. Dess smak tenderar mot de bittra, mest liknande vissa mycket mörka stekar av kaffebönor. Denna dryck har kommit att förknippas med staden New Orleans och med Cajun och, i mindre utsträckning, södra matlagning mer generellt. Denna blandning kan ha hälsofördelar för vissa kaffedrickare, eftersom det är i själva verket en naturligt låg koffein kaffe.

Cikoria har använts för att ge smak i matlagning för många århundraden, särskilt i Medelhavsområdet. Det har lagts till kaffe med jämna mellanrum när leveranser av kaffe var knappa och dyra. Cikoria rot är ganska vanliga och lätta att odla, trots att den inte producerar samma stimulerande effekt som kaffe eftersom det saknar koffein. Under Napoleoneran, då Frankrike var avskuret från mycket globala handeln av den brittiska flottan, blanda kaffe med cikoria var allmänt används som ett sätt att göra små leveranser av kaffe räcker längre.

Den amerikanska inbördeskriget ledde till en stor ökning av konsumtionen av kaffe med cikoria. Unionen haft marina dominans under hela kriget och kunde effektivt blockad de stora hamnarna i konfederationen. Denna blockad innebar att konfederationen i stort sett var avskuret från leveranser av kaffe och tvingades vända sig till lokala substitut för att sträcka eller ersätta knappa och dyra lager. Konton av soldater från inbördeskriget beskriver ofta dricker kaffe med cikoria, och bruket var lika vanligt i områden bort från striderna.

Invånare i New Orleans, som hade ärvt något av det franska besatthet kaféer, drack en hel del kaffe under åren före inbördeskriget, en praxis som gjordes enklare och billigare genom stadens roll som en viktig hamn. Utbrottet av fientligheter inducerade inte invånarna i New Orleans för att ge upp kaffe, men det gjorde tvinga dem att byta till kaffe med cikoria och ibland att Cikoria med inslag av kaffe. Denna praxis ledde många människor att utveckla en smak för blandningen, och det har varit populärt till idag. Café du Mond i New Orleans är fortfarande känd för sin cikoria och kaffeblandning.

Blandning kaffe och cikoria producerar en drink som ger en robust kaffesmak men med en lägre nivå av koffein. Även om blandningen var ursprungligen en produkt av nödvändighet, har lägre nivå av koffein ledde något att överväga det en användbar ersättning för full styrka kaffe för människor som vill begränsa sitt koffeinintag. De flesta människor, dock konsumerar kaffe med cikoria för sin robust smak och inte för sina hälsofördelar.

  • En kopp kaffe med cikoria.
  • Cikoriaarter har använts i matlagning i många århundraden.
  • Kaffebönor blandas med roten av cikoria anläggningen kan användas för att göra kaffe med cikoria.