Vad är kopplingen mellan triglycerider och diabetes?

October 19

Forskning har visat att det är säkert ett samband mellan triglycerider och diabetes, och många av dem som lider av diabetes ofta har förhöjda triglycerider i blodet. Överskott kolhydrater, vanligen i form av socker, tycks höja triglyceridnivåer i blodet. Konsumerar för många socker och raffinerade kolhydrater bidrar också till metabola syndromet och diabetes, som ger en koppling mellan triglycerider och diabetes. Minska dagliga kalorier som kommer från raffinerade kolhydrater, samt innehåller en hälsosam träningsprogram, kommer att effektivt lägre triglyceridnivåer samt blodsocker och insulinnivåer i samband med diabetes.

Triglycerider är skadliga fetter som ackumuleras i blodet. Höga nivåer av triglycerider är starkt förknippat med risken för stroke och hjärtsjukdomar. Många hälsoexperter rekommenderar en fettsnål kost för att minska triglycerider, men detta väcker ofta kolhydrater konsumtion. Det finns några mycket övertygande forskning som visar att kolhydrater höjer triglyceridnivåer mer påtagligt än fettkonsumtion, som kolhydrater höjer insulinnivåerna. Insulin hämmar metabolismen av triglycerider i blodet för att användas för energi, så höga insulinnivåer över tid kan bidra till en ackumulering av triglycerider.

När kolhydrater bryts ner, de höjer blodsockret och insulinet. Med tiden celler kan bli okänsliga för insulin genom kronisk kolhydrater konsumtion. Detta leder till utvecklingen av oreglerad blodsockerkontroll och senare diabetes. Insulin har svårt att tränga energi inuti cellen för att få ner blodsockret, och förblir förhöjda under ganska lång tid med dem som lider av diabetes och pre-diabetes. Triglycerider och diabetes är anslutna starkare i detta exempel, såsom höga insulinnivåer verkar vara en faktor som bidrar till höga triglyceridnivåer.

Triglycerider och diabetes tycks korrelera med varandra i att båda djupt bidrar till risken hjärtsjukdom. De verkar vara ansluten via effekterna av insulin och blodsockerkontroll. De som lider av diabetes har oftast riskfaktorer för diabetes som fetma, genetik, kost och brist på motion. Att begränsa sockerintag och livsmedel som innehåller mycket raffinerade kolhydrater kan minska okontrollerat blodsocker som är associerad med diabetes, men kan också bidra till att minska triglyceridnivåer också, enligt forskning.

Att minska triglycerider vanligtvis kommer ner till att minska insulin genom kost och motion. Det bästa sättet att göra detta är att minska konsumtionen av socker och att engagera sig i ansträngande aktiviteter varje dag. Dessa aktiviteter effektivt lägre blodsocker och insulin i de flesta individer, även om de inte lider av diabetes. Detta kommer att säkerställa att förebygga fetma samt risken för hjärtsjukdomar från höga triglycerider nivåer.

  • Många personer med diabetes har förhöjda nivåer av triglycerider i deras blodomlopp.
  • Diabetiker bör ha sina triglycerider testas rutinmässigt.
  • Höga nivåer av triglycerider är starkt förknippat med risken för stroke och hjärtsjukdomar.