Vilka är de olika typerna av Ramar?

October 25

Borta är de dagar av slätten, tråkiga tavelramar. Idag kan du hitta ram mönster för att komplettera alla inredningar. De är bra för utställande favorit fotografier eller konst, men med de många typer och stilar nu tillgängliga, är de också betraktas ett designelement.

Till exempel, om du föredrar traditionell design, skulle du förmodligen välja tavelramar med traditionell styling att samordna med andra bitar i ditt utrymme. Om du har en mycket modern design planen, skulle du troligen välja ramar med rena linjer. Metalliska stilar, såsom guld eller silver blad, är lämpligare för formella, glamorösa dekorera system. Med en mer rustik stil av utsmyckning, kan en bildram gjord av kvistar eller grapevine vara perfekt touch, medan vadderade, klädda stilar fungerar bra med land dekor.

Tavelramar också komma i ett sortiment av texturer och finish, inklusive faux finish, såsom en riden, "bedrövad" look. Denna stil tillför charm till land dekor, går bra med antikviteter, eller lägger till en unik del av eklektisk design. Bortsett från texturer och finish, många ramar tjänar också olika funktioner.

Det finns stora ramar tillgängliga för att visa minnessaker från speciella evenemang. Dessa inkluderar stora mattor som omger en mindre bild, som ger utrymme för människor som ingår i händelse att skriva sina namn eller lägga sentimentala uttalanden. Komplett med markörer, dessa är bra för barn och perfekt för att fånga minnen av mästerskaps bollspel, prom, födelsedagsfester, eller något annat speciellt tillfälle.

För familj och vänner, särskilt de som bor långt borta, "talande" tavelramar gör stora gåvor. Dessa tillåter givaren att spela in ett kort meddelande eller ett musikstycke, som mottagaren kan spela och njuta om och om igen. Morföräldrar älskar att ta emot bilder på sina barnbarn, men när gåvan ingår också ett meddelande i barnets röst, är det ännu mer speciellt.

Det finns även affischramar, landskapsramar och porträttramar, tillsammans med ett sortiment av andra stilar och funktioner. De flesta är prisvärda och kommer komplett med hårdvaran som krävs för att hänga dem lätt.

Bortsett från detaljhandelstavelramar, kan du säkert ha anpassade ramar gjorda om du vill. Även om dessa ramar är dyrare, är det arbete garanteras och du vet att du kommer att få precis vad du vill. Du kan designa egna tavelramar själv, eller arbeta med en hantverkare för att skapa släktklenod kvalitet bitar som du och din familj kommer att minnas i många år framöver.

  • Tavelramar finns i en mängd olika stilar, storlekar och färger.
  • Tavelramar är bra för att visa bilder och konst.