Vad är iLane?

October 25

iLane är en hands-free, i fordon, röstaktiverad, säkert system för e-post och telefon, innebar att förarna kan hålla ögonen på banan. Utformad som en säkerhetsanordning, medger iLane användare att göra de saker de gör i alla fall - text, prata i telefon och e-post medan kontroll över ett motorfordon - men gör det på ett säkrare sätt. Den är tillverkad av Intelligent Mechatronic Systems (IMS), vilket också gör Prompt så att förarna har en hands-free sätt att kontakta en leveransanläggning, och DriveSync, en plattform för övervakning av flottan och fordonsspårning.

IMS hemmakontor är i Waterloo, Ontario, Kanada. Kanada var det första landet där den släpptes 2008 med programvara kompatibel med BlackBerry 8000 + serien smartphones i Waterloo granne, Research In Motion (RIM). Marknaden har utökats till USA, med Australien på tur. Planer för andra språk och telefoner pågår.

iLane är en Bluetooth-mottagare och röstigenkänningsanordning som kräver en Bluetooth-headset eller stereomottagare för drift och ansluts till bilens cigarettändar med en 12V-adapter. Den tillåter en användare att interagera med sin smartphone nerladdade e-postmeddelanden, samt ringa samtal och skriva e-post. Mer specifikt, läser den e-postmeddelanden och inkommande e-post, sms, och PIN-meddelanden - den senare hänvisar till BlackBerry-enhet-till-enhet-meddelanden. Då tillåter användaren att ta bort, framåt, eller markera dem som oläst, svara med antingen en förinställd mall, en röst Note, eller en mp3, eller alternativt, att ringa ett samtal till avsändaren om telefonnumret är i adressboken. Dessutom kan bläddring av e begränsas till olästa meddelanden.

iLane kan också placera telefonsamtal till kontakter som identifieras med namn eller nummer. Dessutom kan den kontrollera användarens kalender och genom att använda sig av material som tillhandahålls av Associated Press (AP), väderprognoser för en utsedd stad och nyhetsrubriker i kategorierna affärer, allmänna, sport, teknik och underhållning, tillsammans med några speciella funktioner på vissa dagar i veckan.

Vissa experter har tillskrivits en del av iLane popularitet i USA till sammanfaller dess release med ett växande antal distraherade körförbud som börjar gälla under 2009 och 2010. Med lagar som anger förbud mot handhållen mobiltelefoner och textmeddelanden, användning av den iLane kan i vissa fall ringa och textmeddelanden lagligt. I maj 2010 mycket få stater hade ingen lag alls hantera distraherad körning.

  • En handsfree-teknik som iLane är ett säkrare alternativ till att hålla mobiltelefoner under körning.
  • iLane kanske en betydligt säkrare alternativ för någon som vill till text under körning.