Kontroll Larver i din trädgård

October 21

Larver är mycket unik tittar, med sina lurviga ryggar och deras många ben. Även om de kanske inte är de mest attraktiva varelser, de är definitivt snyggare att många andra saker som kan vara i din trädgård. Tyvärr, medan larver inte kan vara så grov ser som spindlar eller tusenfotingar, de kan fortfarande ödelägga dina växter i en mycket kort tid. Även om det finns många olika typer av larver ute, kan hanteras dem alla med ganska lätt på exakt samma sätt.

Det viktigaste att göra är att undersöka dina växter ofta. Du bör kontrollera dina växter regelbundet ändå att se till att de växer ordentligt, men tänk på när du inspektera dina växter för att leta efter ägg kluster och larver. När du stöter på någon av dessa, se till att ta bort dem för hand så att de inte stanna kvar i din trädgård för att festa. Ta bort dem för hand är det snällaste sättet att ta itu med dem, eftersom det inte kommer att döda larverna.

Om du tar bort larver och deras ägg för hand är för svårt, eller om larverna attackerar i drivor, det enda sättet att bli av med dem är att använda insektsmedel. Om du väljer att använda denna metod, se till att få rätt typ av insektsmedel, annars kan du göra mer skada än nytta. Vad du vill få en godkänd "ekologisk" insekts som inkluderar derris, eftersom endast detta kommer att döda larverna. Denna typ av insekticid är särskilt lämpligt om man växer ätbara grödor, eftersom växterna kan ätas 2-3 dagar efter applicering.

Andra "organiska" bekämpningsmedel inkluderar pyretrum och bakterien Bacillus thuringiensis berliner, vilket är skadligt för larver men inte till andra insekter. Du bör kunna hitta något av dessa insekticider på någon butik som har en bra trädgårdscenter.

Derris och Pyretrumextrakt insekticider finns som damm att behandla jord eller blad som kan hysa larver. Damm angripna plantor så fort du märker larver. Om du använder den tillräckligt snabbt, bör du inte ha några problem med larver i din trädgård.