Vilka är de olika typer av väder Gadgets?

October 28

Vädret kan göra för intressanta samtal och kan också ändra i ett ögonblick. Tekniken har banat väg för väder prylar som fungerar inomhus och utomhus som kan ge glimtar in i nuvarande och framtida förhållanden. Termometrar är en sådan anordning, och det finns olika typer, inklusive trådlösa versioner. Fördelarna med att använda väder verktyg inkluderar medvetenhet om temperaturer inomhus och utomhus i tillägg till vindförhållanden, som alla kan stödja beslut knutna till värme eller kyla ett hem och planerar utomhusaktiviteter.

Bulb termometrar är en vanlig typ av väderverktyget. Dessa väder prylar är fyllda med vätska, vanligen kvicksilver, som tål extrema temperaturer utan att frysa eller smältning. Kvicksilver insidan av en termometer tar på en annan form och volym när temperaturen ökar eller minskar. Rörelse i kvicksilver motsvarar temperaturen som mäts, och resultaten illustreras med temperaturer markerade på utsidan av dessa väder prylar.

Trådlösa termometrar tillåta användare att berätta temperaturen på en annan plats, upp till ett visst avstånd, utan att fysiskt gå till enheten. En basenhet samlar in data från externa väderverktyget, och resultaten visas på centralenheten. Bekvämt, kan en trådlös termometer användas för kontroll av utomhustemperaturen utan att behöva lämna ramarna för ett hem.

Andra, mer högteknologiska väder prylar kan elektroniskt visa inte bara temperaturen utan även luftfuktighet utanför. Teknik gör att enheten kan samla väderinformation i ett område från Internet med eller utan dator påslagen. Dessa enheter kan anslutas med trådlösa routrar och använder radiovågor för att sammanställa utomhusförhållanden. Utökade väderprognoser kan också visas.

Väder prylar kan ha liknande egenskaper som högteknologiska väckarklockor och kan även tjäna ett dubbelt syfte. Dessa enheter har flytande kristaller (LCD) teknik som gör att tiden ska visas rakt upp i taket. Samma enhet kan visa vädertemperaturer, både interna och externa, och kanske kan dra information avseende stormar och visa dessa varningar också.

Online väder prylar kan laddas ned till en dator och nås via en ikon på skrivbordet. Dessa program visar temperaturer i olika regioner som använder Celsius eller Fahrenheit baserat på platsen. Genom att peka en datormus till en av dessa ikoner, programmen visar temperaturer på önskade områden tillsammans med utökade prognoser, om så önskas, direkt på skrivbordet.