Vad är Microelectronics?

September 5

Mikroelektronik är ett område inom elektronik som använder små eller mikro, komponenter för att tillverka elektronik. Eftersom efterfrågan på små och mindre dyra enheter växer, fortsätter fältet att expandera. De viktigaste fokusområden är i allmänhet forskning, tillförlitlighet, och tillverkning.

Vanligtvis mikroelektronik börjar med en integrerad mikroelektronik krets som är en uppsättning av elektriska komponenter sammankopplade. De vanligaste komponenterna är transistorer, motstånd, kondensatorer och dioder. Transistorer slår elen på och av, liknar en switch. Motstånd styra mängden el som flyter genom den nuvarande som volymkontrollen på en TV. Kondensatorer koncentrera el för användning på en gång, och dioder direkt när el kommer att användas.

Många stora universiteten i USA bedriver forskning inom mikroelektronik. De flesta studier involverar både hur man gör komponenter mindre - som transistorer och kondensatorer - och även vad möjligheterna är för de mindre komponenterna. Georgia Tech är specialiserat på medicinska komponenter såsom kirurgiska verktyg och bildbehandling. Iowatillståndet specialiserat på industriella användningsområden för mikroelektronik, såsom mobiltelefoner och personliga digitala assistenter (PDA).

Tillförlitligheten mikroelektronik är ett annat område av koncentrerad ansträngning. Eftersom datorer är inblandade i de flesta företag, är tillförlitligheten av utrustningen oftast högsta prioritet. Detta är särskilt viktigt inom det medicinska området, där små robotverktyg tar nu platsen för läkarens händer i kirurgi. Med hjälp av en robothand och efter en videoskärm, är läkaren kan utföra verksamheten genom en liten laparoskopisk snitt istället för att öppna upp patientens hela kaviteten.

Ett annat område som kräver en hög grad av tillförlitlighet i den finansiella sektorn. Med fler och fler uppgifter som behövs, det tidigare inte var möjligt att hålla jämna steg med den mängd diskutrymme som krävs. Med de förbättringar i elektronik, men vad på en gång fyllde hela rum med stordatorer kan nu lagras på några små handhållna enheter.

En slutlig prioriterat område är att utforma för tillverkning. När det gäller mikroelektronik, har mycket arbete gjorts för att säkerställa att de olika komponenterna faktiskt kan placeras på kretskort. Den lilla storleken av komponenter som används för att tillverka mikroelektronik vanligtvis är för liten för människor att effektivt löda på kretskort.

Maskiner som kallas ytmontering (SMT) maskiner använder robotar för att placera varje komponent. Tusentals komponenter kan placeras per timme med användning av dessa maskiner. Ett program laddas in i maskinen, som har en specifik plats på varje tryckt kretskort där komponenterna skall placeras. Kontrollerna program där robotarmar placera varje del. Denna automatisering gör vanligtvis hela tillverkningsprocessen effektivare vilket också minskar den totala kostnaden.

  • Microelectronics gör det möjligt att utföra komplicerade operationer laparoskopiskt.